Naast Amsterdam kan je Pride on demand vieren. Wat hebben de diensten en platformen te bieden?
Bron: Unsplash

Pride on demand vieren!

Welke content hebben Netflix, Videoland en picl voor de LGBI+ gemeenschap?

Naast Amsterdam kan je Pride on demand vieren. Wat hebben de diensten en platformen te bieden?

Naast Amsterdam kan je Pride on demand vieren. Wat hebben de diensten en platformen te bieden?
Bron: Unsplash

In Amerika wordt er gedurende de maand juni stil gestaan bij de LGBTI+ gemeenschap. Wat er tot nu toe is bereikt, maar ook welke wegen er nog moeten worden bewandeld. In Nederland wordt er op verschillende plekken Pride gevierd, waaronder Amsterdam Pride. Dat kan ook vanaf de bank, want je kan Pride on demand vieren.

De verschillende diensten en platformen als Netflix, Videoland en Picl hebben de nodige content om de Pride week door te komen. Houdt de blog in de gaten, want op televisie is er ook genoeg te zien. NPO zendt tijdens de week van Pride Amsterdam de nodige programma’s, films en  documentaires uit. Een overzicht is snel te lezen op de blog.

Netflix

 

Bron: Netflix

De streamingdienst Netflix staat er om bekend dat zij veel diversiteit op het scherm laten zien. Dat is heel goed, en voor de LGBTI+ gemeenschap is er meer dan genoeg om te zien. Voordat ik een aantal recent uitgekomen titels in de spotlight zet. Vorig jaar zette ik namelijk al een aantal titels online. Zodat jij Pride on demand kan vieren.

Er is voor ieder wat wils, als het om diversiteit binnen de LGBTI+ gemeenschap gaat. Van animatie serie ‘Super Drags’ tot en met de hysterische en over de top serie ‘Insatiable’. Als jij een kijkje achter de schermen wilt hebben. Dan heeft Netflix ook de serie ‘Pose’ en documentaire ‘Growing Up Coy’. Wil je meer serie en film titels bekijken? Kijk op deze pagina om meer LGBTI+ titels op een rij te zien.

Below Her Mouth

De film ‘Below Her Mouth’ kwam in 2016 uit. Er wordt beschreven als een indringende, expliciete en sfeervolle drama. Het verhaal dat wordt verteld, gaat over het volgende: Jasmine dacht solide structuren te hebben gecreëerd voor haar verdere leven. Ze is een succesvolle mode-journaliste en verloofd met Rile, terwijl ze nu de toekomst plant met haar partner.

Maar op een nacht is het duidelijk dat Jasmine’s levensplannen afbrokkelen. Tijdens het uitgaan ontmoet zij Dallas, een frisse aparte dakdekker. Het duurt slechts een paar dagen en de twee vrouwen hebben een affaire. Voor Jasmine voelt de nieuwe relatie aan als een fantasie en heel verschillend van haar partnerschap met Rile. Maar al snel veranderen de zaken.

Tales of the City

Tales of the City - Pride on demand vieren
Bron: GIPHY | Tales of the City

Al sinds het begin van de jaren ‘90 is de serie ‘Tales of The City’ te zien. De ene keer als mini-serie terwijl Netflix recent een nieuw seizoen heeft gelanceerd. Daarnaast zijn de oudere versies ook te vinden bij de streamingdienst. Een aanrader om die als eerst te bekijken. Anders snap je bepaalde verhaallijnen en verwijzingen niet. Een aantal bekende gezichten zijn te zien. Zoals Laura Linney en Ellen Page. Het verhaal gaat over:

Mary Ann keert in Tales of the City terug naar San Francisco en wordt herenigd met haar dochter Shawna en haar ex-man Brian. Twintig jaar eerder verliet ze de grote stad om carrière te gaan maken in Connecticut. Inmiddels zit ze in een midlifecrisis. San Francisco moet haar weer de rust brengen en Mary Ann voelt zich al gauw weer verbonden met Anna Madrigal, haar verkozen familie en de nieuwe generatie jonge homoseksuele inwoners van 28 Barbary Lane.

Sex Education

Sex Education - Pride on demand vieren
Bron: GIPHY | Sex Education

Als iets leuk was om naar te kijken, dan was het ‘Sex Education’ wel. Waarbij de verschillende seksualiteiten voorbij kwamen, zonder dat er een bepaald oordeel op ligt. Wat extra leuk is, is dat Gillian Anderson een geweldige rol heeft. Ook de knulligheid van de pubers is leuk om naar te kijken. Je kan bij zeker één karakter herkenbare momenten zien.

Otis Milburn is een onervaren, sociaal ongemakkelijke middelbare schoolstudent die bij zijn moeder Jean, een sekstherapeut, woont. Omringd door handleidingen, video’s en saaie open gesprekken over seks, is Otis een terughoudende deskundige op dit gebied. Wanneer zijn thuissituatie op school wordt onthuld, realiseert Otis zich dat hij zijn specialistische kennis kan gebruiken om status te krijgen.

Samen met Maeve, een slimme bad-girl, en zijn beste vriend Eric zetten ze een ondergrondse seks-therapie kliniek op om de rare en wonderbaarlijke problemen van hun medeleerlingen aan te pakken. Door zijn analyse van tienerseksualiteit, beseft Otis dat hij misschien zelf therapie nodig Heeft.

Videoland

Videoland -
Bron: gtstfanclub.nl & Videoland | Videoland

Terwijl Netflix het heel groot aanpakt, probeert Videoland Pride on demand op een andere manier aan te pakken. De streamingdienst heeft eigen content en andere titels ingekocht om jou te voorzien van een ware Pride on demand update. Er wordt voor gekozen voor een wat serieuzere toon. Waarbij de kijker krijgt te zien hoe andere leven of hoe men kijkt naar andere mensen in de maatschappij. Al met al genoeg om er uren mee zoet te zijn.

Marvel Harris: Alles Is Nu

Met programma’s als ‘Hij is een Zij’ is er voor de transgender gemeenschap meer herkenbaarheid op televisie. Wat daar ook aan bij gaat dragen is de documentaire van de 24-jarige Marvel Harris, werd geboren als vrouw, maar voelt zich niet zo. Hij voelt zich ook geen man, maar weet wel dat hij er liever als man uitziet.

Daarom laat hij sowieso zijn borsten verwijderen. Dit unieke proces legt de jonge fotograaf zelf vast door middel van zelfportretten, waar hij in 2019 de Zilveren Camera mee won in de categorie ‘Documentair’. Filmmaker Jessica Villerius volgde Marvel in het jaar van deze transitie en legde het vast op film. Ben jij klaar om Pride on demand te vieren? De documentaire ‘Marvel Harris: Alles Is Nu’ vindt je bij Videoland.

Gaycation

Gaycation - Pride on demand vieren
Bron: GIPHY | Gaycation

Sinds een aantal jaar zet Ellen Page zich in om de acceptatie voor de LGBTI+ gemeenschap te bevorderen. Van Instagram foto’s, waarbij zij haar vriendin een kis geeft. Tot bijvoorbeeld de documentaire reeks: ‘Gaycation’. Dat sinds korte tijd te zien is bij de Nederlandse on demand dienst Videoland.

In het eerste seizoen gaan actrice Ellen Page en haar beste vriend Ian Daniel onderzoeken wat de levensomstandigheden van LGBT-gemeenschappen over de hele wereld is. Daarvoor vliegen zij de hele wereld over om beelden en verhalen te tonen van onderdrukking en trots van Japan tot Jamaica.

Wat Vindt een Kind

Vandaag de dag groeien kinderen op in een hele andere wereld dan dat oudere generaties deden. Dat komt omdat steeds meer onderwerpen met hen wordt besproken. In 2018 kwam Videoland met een originele serie, waarbij kinderen in gesprek gingen met mensen van de LGBTI+ gemeenschap. Waarbij onder andere de volgende vragen werden gesteld:

Hoe is het om transgender te zijn? Wat betekent een leer fetisj? En hoe vertel je je ouders dat je homoseksueel bent? In ‘Wat Vindt een Kind’ maken kinderen kennis met markante personen uit de LGBTI-scene en stellen hen de vragen die we eigenlijk allemaal wel willen weten.

Picl

Bron: Picl

Bij het platform Picl wordt het heel anders aangepakt. De gehele maand juli en augustus staat in het teken van de Roze Zomer. Waarbij de documentaires en films rondom de LGBTI+ gemeenschap worden verteld, en in de spotlight worden gezet. Er zijn een aantal titels die je kan gaan kijken. Houdt er wel rekening mee, dat het kan zijn dat de film na een bepaalde tijd het platform verlaat. Waardoor je goed in de gaten moet houden hoe lang een film beschikbaar blijft.

In de tijd dat ik dit bericht schrijf, zijn er vijf titels die in de spotlight worden gezet. Als eerste de film ‘Sauvage‘. De film heb ik gezien, en een recensie over geschreven. Het is een film waar veel gebeurd en voor vele hard kan binnen komen. Daarnaast staat de Oostenrijkse film ‘L’Animele‘, en gaat over de 17-jarige Mati en Carla.

Mati en haar motorvrienden maken het iedereen lastig in het dorp, maar hebben het vooral gemunt op Carla. Wanneer de leider van de motorclub verliefd wordt op Mati, merkt zij dat ze meer oog heeft voor Carla. Er staat haar een lastige keuze te wachten, niet wetende dat haar ouders met iets soortgelijks worstelen.

De film ‘Rafiki‘ wist voor veel ophef te zorgen, want de film werd na veel protest een week in de Keniase bioscopen gedraaid, en gaat over: Als dochters van twee tegenstrijdige politici steunen Kena en Ziki elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Hun vriendschap houdt stand, ondanks de politieke rivaliteit. Maar als er liefde bij komt kijken, worden de twee vriendinnen voor een moeilijke keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

Er zijn meer LGBI+ films te zien tijdens de Roze Zomer op Picl

Carmen & Lola‘ is het speelfilmdebuut van de Spaanse regisseur Arantxa Echevarría. Er is gekozen om met niet-professionele acteurs uit de Roma gemeenschap te werken als de flamenco muziek en dans, maakt de film tot een authentieke en exotische liefdesgeschiedenis die nog lang nazindert. De film gaat over:

Carmen leeft in een Roma gemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en zou nooit de door de diepreligieuze gemeenschap opgelegde normen en waarden in twijfel trekken. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar. Dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, een graffiti-artiest die wil studeren, van meisjes houdt en die zich op haar manier verzet tegen de opgelegde regels binnen de Roma gemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen hun liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn.

Als laatste film staat ‘Retablo‘ tussen de films van de Roze Zomer. Wat de film nog interessanter maakt, is dat regisseur Alvaro Delgado Aparicio won op de Berlinale een Kristallen Beer Special Mention en de Teddy Jury Award voor beste LGBTI-film. Gaat over het volgende:

Segundo woont met zijn ouders in een afgelegen dorpje in de Andes. Zijn vader is een gerespecteerd maker van altaarbeeldjes en Segundo is bij hem in de leer. Ze werken intensief samen en gaan ook op pad naar hun klanten om ze te verkopen. Als Segundo een geheime kant van zijn vader ontdekt stort zijn wereld in elkaar.

Latest Reviews

Ook interessant
DJ Monkey zet alle diva’s in de mix