Bron: VH1 | Rupaul's Drag Race

De problemen van Rupaul’s Drag Race!

De problemen van Rupaul’s Drag Race blijven zich opstapelen

De problemen van Rupaul’s Drag Race blijven zich opstapelen
Bron: GIPHY | Rupaul’s Drag Race

Misschien kom ik een beetje laat met dit bericht. Sinds de finale van ‘All Stars 4’ heeft deze blog in mijn hoofd zitten borrelen. Want het zat mij niet lekker hoe de finale is gelopen. Dat komt nog eens op de andere problemen van Rupaul’s Drag Race. Want in 2018 zijn er genoeg momenten geweest dat het reality programma negatief in de spotlight is gezet.

Laat ik beginnen door het over de finale van ‘All Stars 4’ te hebben. Want dat stond onder druk na de kroning van Trixie Mattel. In de loop van seizoen drie van All Stars was er een moment dat Shangela en Trixie Mattel het tegen elkaar op zouden nemen voor de kroon en het geld bedrag. Tot dat er een truc uit de hoge hoed werd gehaald en de droom voor Shangela in duigen viel. Waardoor de fans blijven benoemen dat haar titel als ‘All star’ haar is ontnomen.

Daar komt bij dat je als programma niet om diversiteit heen kan. Zeker met een programma dat als boodschap mee geeft, dat iedereen gelijk is en erbij zou moeten horen. De winnaars van de reguliere seizoenen en All Stars weerspiegelen dat niet. Nu kan ik de discussie aan gaan door te vermelden dat het om het talent gaat, en niet zozeer om de huidskleur.

De makers van het programma kunnen de problemen van Rupaul’s Drag Race nog opvangen

De makers van het programma kunnen de problemen van Rupaul's Drag Race nog opvangen
Bron: GIPHY | Rupaul’s Drag Race

Met de winst van Trixie Mattel bleef de hall of fame er bleek en kon het wel wat kleur gebruiken. Toen ‘All Stars 4’ begon was de hoop dat een queen met een donkere huidskleur zou gaan winnen. Waardoor de winst van Monét X Change en Trinity The Tuck een te makkelijke weg lijkt. De makers van het programma hadden een keus moeten maken, en daar ook achter blijven staan.

Zo komt er een nieuw probleem op de stapel van problemen van Rupaul’s Drag Race. Met vijfde seizoen van ‘All stars’ wordt de druk alleen maar groter.Het jaar 2018 begon niet heel positief voor Rupaul. Hij liet in een interview weten dat er geen plek is voor biologische vrouwen. Oftewel mannen die in her verkeerde lichaam waren geboren, en drag optredens geven.

Terwijl het voor drag niet uit maakt of je man, vrouw of alles wat daar tussen past bent. In het verleden hebben meerde drag queens mee gedaan met Srag Race. Zoals Peppermint, Sonique en Gia Gunn. Waardoor de uitspraken van Rupaul vreemd overkomen.Voor mij is het einde van het programma nog lang niet voorbij.

Wat zij kunnen doen om de problemen van Rupaul’s Drag Race te kunnen verbeteren, is meer diversiteit te laten zien. Niet alleen qua huidskleur, want er is heel veel verschillende soorten drag. Terwijl je nu alleen het gepolijste krijgt te zien. Laat queens met baarden, horror elementen en meer zien. Zo worst het programma nog interessanter. Het is en blijft Rupaul zijn programma, waardoor je kan klagen. Alleen zal hij zich daar weinig van aantrekken.

Latest Reviews

Ook interessant
Heel Holland Bakt TV
Brood bakken met Heel Holland Bakt