Disney Plus laat met Prop Culture achter de schermen van klassiekers kijken
Bron: Dtcimedia & Disney | Prop Culture

Prop Culture neemt je mee achter de schermen

Disney Plus laat met Prop Culture achter de schermen van klassiekers kijken

Disney Plus laat met Prop Culture achter de schermen van klassiekers kijken
Bron: Dtcimedia & Disney | Prop Culture

Als film fanaat vind ik het geweldig om een kijkje achter de schermen te krijgen. In de loop der tijd hebben verschillende streaming diensten geprobeerd om dat voor elkaar te krijgen. Voor Disney Plus is ‘Prop Culture’ niet de eerste serie dat je meer laat zien dan normaal. Want de streamingdienst van Disney heeft de eerste seizoenen van ‘Disneys Imagineers‘ en ‘Disney Insider’ online staan.

Voor het eerste seizoen van ‘Prop Culture’ vliegt filmhistoricus en prop-verzamelaar Dan Lanigan de wereld over om te kijken waar de spullen van bekende films zijn gebleven. Voor Lanigan en de fans van de films, is het een feest der herkenning om te zien hoe een film is gemaakt. Zoals verwacht zijn de films van Disney’s eigen catalogus aan de beurt om ontleed te worden.

Je krijgt tijdens het eerste seizoen een kijkje achter de schermen bij: ‘Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl’, ‘Mary Poppins‘, ‘The Muppet Movie’, ‘Tron’, ‘The Nightmare Before Christmas‘, The Chronicles of Narnia, ‘Honey, I Shrunk The Kids’ en ‘Who Framed Roger Rabbit?’. Bepaalde items zeggen op het eerste gezicht niet zoveel. De makers en nu eigenaren van de items weten met de verhalen het geheel tot leven te brengen. Dat maakt de serie geweldig om naar te kijken.

Film fans kunnen vanaf de bank de magie van de films ervaren

Film fans kunnen vanaf de bank de magie van de films ervaren
Bron: Dtcimedia & Disney | Prop Culture

Er zit voor ieders elementen in wat weet aan te spreken. Voor mij waren de afleveringen van ‘Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl’, ‘The Muppet Movie’, ‘Honey, I Shrunk The Kids‘ en ‘Who Framed Roger Rabbit?’ het leukst om naar te kijken. Omdat daar voor mij de meeste herkenningspunten en elementen in zaten. Wat mij opviel, was dat Disney Plus dit keer voor een andere release strategie heeft gekozen.

Vanaf de start van de streamingdienst kiest Disney er voor om wekelijks een nieuwe aflevering online te zetten. Voor de serie ‘Prop Culture’ is de Mouse house daar vanaf geweken. Op 1 mei 2020 werden de acht aflevering in één keer online gezet. Waardoor jij als kijker zelf kan bepalen in welke volgorde de afleveringen worden afgespeeld. Wat een verstandig besluit is geweest.

De makers van ‘Prop Culture’ hebben er goed aan gedaan om Dan Lanigan voor de serie te vragen. Hij is namelijk de fan dat naar het programma kijkt. Wanneer de verzamelaars de verhalen vertellen, luistert hij aandachtig en vraagt door. Lanigan wilt alles weten en zijn enthousiasme is aanstekelijk voor de kijker.

Veel meer kan ik niet los laten over de Disney Plus serie. Want je moet zelf gaan zien wat de serie precies laat zien. Mocht je de andere boven genoemde Disney Plus hebben gezien, dan ligt dit in het verlengde. Een andere vergelijking is Netflix’s ‘The Movies That Made Us‘.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie
De start van het 2e seizoen Nieuwe Buren