Source: Copyright The Walt Disney Company, 2020 & Filmdepot | Raya and the Last Dragon

Raya and the Last Dragon Trailer

Eindelijk worden de eerste beelden in de Raya and the Last Dragon trailer getoond!

Disney animation heeft het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. Want dankzij het wel bekende virus, zijn de release schema’s volledig van tafel geveegd. Toch kan Disney het niet laten om naar de toekomst te kijken. Dit doet de studio door de ‘Raya and the Last Dragon trailer’ online te zetten. In eerste instantie zou de film in november in de bioscoop komen, dat is tot nu toe verschoven naar 10 maart 2021. Hieronder mijn eerste indrukken van de beelden. Kijk voor het lezen eerst de trailer, hierboven staat de video voor je klaar.

Draken zijn en blijven populair in films. Na ‘Game of Thrones’, ‘How to Train Your Dragon‘ en ‘Harry Potter‘ is het tijd om te kijken hoe Disney het aanpakt. In 2021 kan je gaan zien hoe Raya er voor moet zorgen om de draken niet uit te laten sterven. In de ‘Raya and the Last Dragon trailer’ verteld ze dat in de tweede helft. Daarvoor wist ik niet wat ik precies kreeg te zien. Het waren ‘Indiana Jones’ achtige beelden, met een vleugje Disney humor.

Plus dat ik het idee heb dat het gilletje van ‘Frozen 2’ is overgesprongen naar de fictieve wereld Kumandra. Het gevecht met de maskerde man, zet mij aan het denken. Want wat wilt hij voor elkaar krijgen? Wat voor rol gaat hij in de film krijgen? Op deze vragen krijgen ik volgend jaar een antwoord.

Disney laat zien hoe animatie er vandaag de dag uit moet zien

Disney laat zien hoe animatie er vandaag de dag uit moet zien
Source: Copyright The Walt Disney Company, 2020 & Filmdepot | Raya and the Last Dragon

Toen Raya op gang kwam, om het verhaal in een paar zinnen uit te leggen, werd ik enthousiast. Je krijgt in een aantal korte beelden te zien hoe divers en kleurrijk de wereld van Kumandra eruit ziet. Van een droge woestijn tot aan een jungle-achtige omgeving. Daar komt bij dat de makers met de film een de Aziatische cultuur en mensen laat zien. pr-technisch heel slim, maar ook goed om te laten zien hoe andere mensen leven en eruit zien.

Zodat er voor iedere Disney liefhebber een film is, waarin hij/zij zichzelf kan herkennen. Waar ik ook hele enthousiast van wordt, na het zien van de trailer. Is dat in deze film de vrouw de hoofdrol heeft. Bij andere draken films, draait het om de relaties tussen de mannen en de draken. Achter de schermen is er ook gekozen om de juiste personen te casten. Zo zijn Kelly Marie Tran, bekend van ‘Star Wars: The Last Jedi‘, te horen als Raya. De rol van Awkwafina is tot nu toe onbekend.

Eigenlijk hoef ik het niet te benoemen, maar de animatie ziet er perfect uit! De makers weten mij iedere keer te verbazen, hoe de animatie alleen maar beter wordt. Dit keer lijken ze makers voor een realistisch gevoel te willen. Gaan waarmee Raya, de omgeving en andere mensen er heel erg goed uit zien. Voor de eerste trailer, is dit al veel belovend. Er wordt veel getoond in de iets meer dan twee minuut durende trailer. Voor nu is het aftellen tot dat 2021 kan beginnen.

Latest Reviews