Source: Alex Suprun & Unsplash |

Reality-series komen op het juiste moment

Toe aan wat afleiding? Dan zijn deze reality-series perfect om in een andere wereld te stappen

Het jaar 2021 is meer dan een week oud, en wij zitten voorlopig nog in een lockdown. Het jaar 2020 heeft voor een groot deel in het teken gestaan van thuis zitten. Ik merk dat de rek bij vele mensen eruit is en toe zijn aan wat anders. Gelukkig komen verschillende zenders en streaming diensten met een lading reality-series.

In de dit bericht leg ik uit wat er op dit moment wordt uitgezonden en waar. Plus wat er binnenkort uit gaat komen. Er zijn verschillende formats, van het zoeken naar een reality tot het strijden om 100 duizend dollar. Voor een ieder is er wel een serie om naar te kijken.

Met alle perikelen rondom het virus, kan ik mij voorstellen dat je iets anders wilt zien. Jezelf onderdompelen in een andere wereld. Zelf heb ik dat ook, waardoor ik de afgelopen bijna verslaafd ben aan een aantal reality-series. Je eigen leven wordt op dat moment aan de kant gezet, want als kijker maak jij je druk om wat er op het beeldscherm gebeurd.

Prince Charming

Prince Charming - Toe aan wat afleiding? Dan zijn deze reality-series perfect om in een andere wereld te stappen
Source: GIPHY Videoland | Prince Charming

In 2020 en in 2021 blijft Videoland de Nederlandse kijker overladen met de nodige reality-series. Het einde van vorig jaar ging de reality dating serie ‘Prince Charming’ van start. Videoland wilde met een serie een tegenhanger van ‘The Bachelorette’ lanceren. Marvin gaat op zoek naar een relatie, op het mooie en zonnige eiland Sicilië.

Er zijn genoeg punten op en aan te merken, zoals de cast, hoe Marvin ook als presentator wordt ingezet en ga zo maar door. Zoals vele reality-series is er genoeg drama. Hoe opzettelijk het ook is, iedere week zit ik klaar om te zien wat er in het huis gebeurd. Op dit moment is het seizoen op een punt, dat er bij verschillende mannen gevoelens komen kijken. Waardoor de serie nog interessanter wordt. Want de drama kan alleen maar groter worden. Iedere woensdagochtend zet Videoland een nieuwe aflevering online.

Big Brother

Big Brother - Toe aan wat afleiding? Dan zijn deze reality-series perfect om in een andere wereld te stappen
Source: Tenor | Big Brother

Na jarenlange afwezigheid op de Nederlandse televisie, is het nieuwe seizoen van ‘Big Brother‘ op 4 januari van start gegaan. Het programma is en blijft de grote doorbraak van de gigantische lijst van reality-series. In de jaren dat het programma niet op televisie is geweest, is de populariteit internationaal niet minder geworden.

In Amerika, Engeland en vele andere landen zijn andere versies op de buis uitgezonden. Zoals een all-stars versie of een editie met bekende Nederlanders. Weet de comeback bij RTL er voor te zorgen, dat er meer versies worden uitgezonden? Gedurende de komende 100 dagen zal meer bekend worden over de populariteit van ‘Big Brother’ en de toekomst.

Married At First Sight

De liefde zoeken hoeft niet perse op gevoel te gaan. Het nieuwe seizoen van ‘Married At First Sight’ is 5 januari begonnen op RTL4. Op maandag en dinsdag wordt er een nieuwe aflevering uitgezonden. Mocht jij willen weten wat er daarna gebeurd? Geen probleem want het programma gaat verder op Videoland. RTL’s streamingdienst laat je een aflevering vooruitkijken.

In het programma ‘Married At First Sight‘ spelen een aantal wetenschappers voor cupido. Aan de hand van een grote test, worden er vier koppels gevormd. Het grote verschil met andere dating programma’s, is dat het gevormde koppel elkaar ontmoet voor het altaar. Na het ‘ja’ woord, begint het opbouwen van de relatie pas. Door samen op huwelijksreis te gaan, samen te wonen en tijd met elkaar door te brengen. Wordt er gekeken of het stel verder wilt met elkaar. De kijker ziet hoe het stel elkaar ontmoet, en of het wetenschappelijk experiment ook slaagt.

Rupaul’s Drag Race en UK

Rupaul's Drag Race UK - Toe aan wat afleiding? Dan zijn deze reality-series perfect om in een andere wereld te stappen
Source: GIPHY BBC Three | Rupaul’s Drag Race UK

Is het zoeken van de liefde niet helemaal je ding? Dan heeft de LGBTQ+ streamingdienst WOW Presents Plus de juiste serie voor je. Het nieuwe seizoen van ‘Rupaul’s Drag Race’ is net van start gegaan, waardoor je nog prima kan instromen. In het dertiende seizoen, halen de makers alles uit de kast om de kijker te entertainen. Net als de voorgaande seizoenen, is de bekende drag queen Rupaul opzoek naar America’s Next Drag Superstar. Waren prijs van 100 duizend dollar aan vast zit.

Natuurlijk kan een televisie hit als dit niet zonder een internationale spin-off. In 2019 werd in het Verenigd Koninkrijk het eerste seizoen van ‘Rupaul’s Drag Race UK‘ uitgezonden. Daarna volgde de Nederlandse versie, maar het tweede seizoen van de UK staat al klaar om te beginnen. Vanaf 14 januari kan jij zien hoe de groep UK drag queens strijden om de titel van ‘UK’s Next Drag Superstar’.

Bling Empire

Als je denkt dat de film ‘Crazy Rich Asians‘ een over de top film is, dan lanceert Netflix vanaf 15 januari met het eerste seizoen van ‘Bling Empire’. De reality-serie ‘Bling Empire’ volgt een enorm rijke groep Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse vrienden (en frenemies) in Los Angeles.

Terwijl hun dagen en nachten gevuld zijn met fantastische feesten en dure winkeluitjes, laat u niet voor de gek houden door de glitter en glamour. Tussen het runnen van miljardenbedrijven en het reizen over de wereld, zijn deze vrienden net zo goed in het bewaren van geheimen als in het verspillen ervan. En aan geheimen is er zeker geen gebrek. Bereidt je voor op een hoop hysterie en drama.

Latest Reviews