Bron: Unsplash & Frank Okay

Reality series op tv bij NPO, RTL en SBS

Dit zijn vanaf juli de reality series op tv bij NPO, RTL en SBS

De warme zomer staat klaar om te beginnen. Om jou door de zomermaanden heen te helpen, hebben de verschillende zenders het nodige te bieden. Welke reality series op tv zijn er vanaf juli te zien? Hieronder ga ik de mogelijkheden langs die de NPO, RTL en SBS gaan uitzenden.

We Zijn Er Bijna!

We Zijn er bijna! - Reality series op tv bij NPO, RTL en SBS
Bron: © Nico Kroon / Omroep Max

Iedere zomer weet Omroep Max het voor elkaar te krijgen om meer dan een miljoen mensen voor de buis te krijgen. Zij lanceerde ‘We Zijn Er Bijna!‘ in 2011 het eerste seizoen en sindsdien zijn de verschillende Europese bestemmingen bezocht. Voor diegene die het programma niet kennen. Het draait om een groep senioren reizigers en zij reizen met eigen caravan of camper door heel Europa.

Er wordt naar een bepaald punt gereisd, en tussendoor worden er verschillende excursies georganiseerd langs steden, veel geschiedenis en dwars door de natuur. Dit keer gaat de groep reizigers naar de Balkan. Om dit alles vast te leggen gaat Martine van Os en de camera ploeg weer mee. Dit is alles is vanaf 22 juli te zien op NPO 1 om 21.05 uur. Ook al denk jij niet bij de doelgroep te horen, het Omroep Max programma is heel vermakelijk on naar te kijken. Één van de pareltjes tussen de reality series op tv.

Het Spaanse Dorp

Het Spaanse Dorp - Reality series op tv bij NPO, RTL en SBS
Bron: RTL | Het Spaanse Dorp

De zomer van 2018 stond in het teken van het zomerse programma: ‘Italiaanse Dorp: Ollolai‘. RTL 4 is zeer tevreden over de hoeveelheid kijkers en lanceert deze zomer een tweede seizoen. Alleen wordt geen Italiaans- maar een Spaans dorp in de spotlight gezet. De situatie: de bevolking is vergrijsd, de jongeren zijn weggetrokken en huizen staan leeg.

Er gaan wederom een aantal stellen naar Spanje om daar het dorp een nieuwe boost te geven. De meest uiteenlopende dromen moeten een realiteit gaan worden, waar de zon en de andere cultuur de achtergrond moeten vormen. Vanaf 1 juli kan je om 21.30 uur naar de verschillende verhalen in Spanje gaan kijken. Je krijgt niet één maar vijf afleveringen per week. Omdat je van maandag tot en met vrijdag een nieuwe aflevering krijgt te zien.

TopDokters

Het programma TopDokters bij RTL4 laat zien hoe het bij de verschillende afdelingen eraan toe gaat
Bron: RTL 4 | TopDokters

Na het succes van ‘Topdokters‘ komt RTL 4 terug met een nieuw seizoen waarin acht topspecialisten uit verschillende ziekenhuizen in België centraal staan. Deze artsen zetten zich allemaal op hun eigen manier met hart en ziel in voor hun patiënten. Hoe gaan zij om met moeilijke momenten, zoals een slechtnieuwsgesprek? Hoe zoeken zij de juiste balans tussen betrokkenheid bij de patiënt en professionele afstand? En hoe praten ze thuis over wat ze meemaken?

Het eerste seizoen van ‘Top Dokters’ wist bij mij veel indruk te maken. Omdat je als kijker ziet hoe de professionals in verschillende ziekenhuizen te werk gaan. De Belgische variant zou niet heel anders zijn. Voor mij als kijker ben ik vooral benieuwd wat de mogelijke verschillen zijn. Vanaf 10 juli kan jij om 20.30 uur naar de Belgische variant gaan kijken. Misschien niet de meest spraakmakende titels tussen de reality series op tv, maar wel een hele interessante.

America’s Got Talent – The Champions

America's Got Talent - The Champions - Reality series op tv bij NPO, RTL en SBS
Bron: Broadcastingcable.com | America’s Got Talent – The Champions

Al meer dan tien jaar wordt er door verschillende talentenjachten gezocht naar het nieuwe talent. Op zang, acteer of ander entertainment gebied. In Amerika lukt het sommige om een carrière van de grond te krijgen, om het andere deel een nieuwe kans te geven. Wordt ‘America’s Got Talent – The Champions’ in het leven geroepen. Waar grote talenten, van heel de wereld worden in gevlogen om te laten zien wat hij/zij kunnen.

De spin-off van ‘America’s Got Talent‘ laat verschillende aan winnaars, finalisten en andere succesvolle of opmerkelijke deelnemers uit de Amerikaanse en andere internationale editie van de Got Talent edities zien terugkeren. In 7 afleveringen zien we wie ‘World Champion’ van America’s Got Talent wordt en naar huis gaat met $25,000. In de jury zitten onder andere Heidi Klum en Mel B. Als je naar één van de reality series op televisie wilt kijken. Dan kan je vanaf 13 juli om 21.30 uur bij RTL 4 terecht.

America’s Net Top Model

America's Next Top Model - Reality series op tv bij NPO, RTL en SBS
Bron: Wikipedia & VH1 | America’s Next Top Model

Op modellen gebied is het de afgelopen maanden aardig rustig geweest bij RTL 5. De zender zet in op veel reality series op tv, maar probeert het vooral op relatie gebied. Door de kandidaten te laten zoeken naar een relatie. Terwijl er in een ander programma wordt gekeken of de relatie stand weet te houden.

Toch lijkt RTL 5 een oude bekende terug te laten keren. Namelijk, ‘America’s Next Top Model‘. Het vierentwintigste seizoen is tot nu toe het laatste seizoen, waar Tyra Banks na een korte pauze terug keert als jurylid en presentatrice. Maak je klaar voor de nodige aloezie, catfights, beginnende vriendschappen en nieuwe talenten, de vaste ingrediënten voor een nieuw seizoen van de populaire realityreeks.

De 15 modellen gaan tot het uiterste tijdens de foto- en filmopdrachten om op het einde van de wedstrijd de felbegeerde prijzenpot binnen te rijven. Wie van de modellen gaat er uiteindelijk naar huis met o.a. een geldprijs van 100.000 dollar en krijgt de hoofdrol in America’s Next Top Model’s nieuwe mobiele game? Vanaf 8 juli kan jij om 20.30 uur bij RTL 5 terecht voor het modellen programma.

Temptation Island USA

Temptation Island USA - Reality series op tv bij NPO, RTL en SBS
Bron: RTLBoulevard.nl | Temptation Island USA

Zoals je misschien is opgevallen, haalt RTL alles uit de kast om de kijkers bij zich te houden. Naast de Nederlandse variant, gaat RTL 5 ook ‘Temptation Island USA’ uitzenden. Waarbij vier koppels een wat genoemd wordt “ultieme relatietest” aan door veertien dagen lang, gescheiden van elkaar, door te brengen in het gezelschap van tien verleiders en verleidsters op een tropisch eiland.

Er is avond na avond een open bar, er zijn dates op exclusieve plekken en bij het kampvuur krijgen de partners beelden van elkaar te zien. Zelf kijk ik de Nederlandse of de Amerikaanse versie niet, toch hoop ik voor de kijkers dat de USA variant heel spannend gaat worden. Want de Nederlandse variant van dit jaar was aan de saaie kant. Je krijgt vanaf 4 juli niet één maar twee afleveringen per avond. En wel vanaf 21.30 uur.

Andre Hazes: Ik haal alles uit het leven

Andre Hazes: Ik haal alles uit het leven - Reality series op tv bij NPO, RTL en SBS
Bron: Talpa Network | Andre Hazes: Ik haal alles uit het leven

SBS 6 pakt het deze zomer anders aan, waar het de voorgaande jaren met nieuwe titels kwam. Of nieuwe seizoenen van bekende programma’s lanceerde. Is het in 2019 tijd om met de nodige herhalingen te komen. Ik wilde je een aantal titels niet onthouden, om te beginnen met ‘Andre Hazes: Ik haal alles uit het leven’.

Waar je, zoals de titel al doet vermoeden, krijgt te zien hoe Andre Hazes zijn leven samen met Monique en zoon probeert in te richten. Het programma laat de muzikale kant zien, maar ook de familie man en ook wel het grote kind Andre Hazes. Vanaf juli kan jij om 20.30 uur mee kijken in het leven van Andre op SBS 6.

The Secret Life of the Zoo

The Secret Life of the Zoo - Reality series op tv bij NPO, RTL en SBS
Bron: Channel 4 | The Secret Life of the Zoo

Er zijn niet alleen reality series op tv waar mensen de hoofdrol in spelen. In de Channel 4 serie ‘The Secret Life of the Zoo’ staan de dieren van de dieren tuin in de spotlight. Het geheime leven van de dierentuin is een Britse documentaire programma geproduceerd door Blast Films in opdracht van Channel 4. De serie wordt gefilmd op locatie in de Chester Zoo in het noordwesten van Engeland.

Waar de nodige grappige en emotionele momenten, maar vooral de dagelijkse gang van zaken de dierentuin op beeld wordt vast gelegd. SBS 6 start in Julie met het uitzenden van het programma en op de dinsdagavonden vanaf 20.30 uur. Heb jij zin de nodige dierenavonturen? Dit is een ander soort serie dat tussen de rest van de reality series op tv terecht komt.

Latest Reviews