De rechercheurs starten het onderzoek in Kroongetuige

De negen BN’ers gingen aan de slag als rechercheurs in de eerste aflevering van Kroongetuige

RTL4 begon afgelopen zaterdag met Kroongetuige. Qua cijfers heeft de start het prima gedaan. De negen bn’ers zijn omgedoopt tot rechercheurs en moeten proberen om een moord op te lossen in Öregrund. Er is van te voren al genoeg informatie naar buiten gebracht zodat je kon beginnen met kijken. Toch werd er tijdens de eerste aflevering meer duidelijk hoe het programma vond gaat krijgen.

Hieronder leg ik het uit en deel ik mijn mening over de eerste aflevering van Kroongetuige. Want er was genoeg op aan te merken hoe het over kwam op beeld maar ook hoe de bn’ers te werk gingen.

Kroongetuige bij RTL4

Er werd meer duidelijk over het verloop van het eerste seizoen

In een ander bericht liet ik al weten wat RTL en de producent van het nieuwe programma van plan waren. In de eerste aflevering werd meer duidelijk over hoe iemand met de twintig duizend euro naar huis kan gaan. Bij iedere opdracht die Monic Hendrickx geeft kunnen de rechercheurs een letter verdienen door met de goede antwoorden of informatie te komen.

Wanneer dit niet lukt binnen de tijd of de informatie is fout dan krijgen zij de letter niet.
In de laatste aflevering vormen alle gewonnen letters een woord. Wanneer de overgebleven rechercheur daar een woord van weet te maken plus de Kroongetuige weet aan te wijzen, wint hij of zij het bedrag van twintig duizend euro.

Vanaf de tweede aflevering moet iedere rechercheur een proces verbaal invullen daarbij gaat het om twintig feiten die betrekking hebben op het onderzoek van de moord. Wie de minste antwoorden goed heeft moet naar huis.

De eerste indruk van de eerste 52 minuten van Kroongetuige

Als je alles leest over Kroongetuige dan weet jij naar wat voor programma je gaat kijken. Het heeft heel veel raak vlakken met Wie is de Mol?. Toch moet je niet verwachten dat je precies hetzelfde programma krijgt. Ik vond dat de eerste aflevering opzoek was naar een goede vorm. Want er er lopen twee verschillende gedeeltes door elkaar. Je begint met het fictie gedeelte en daarna komen de rechercheurs in beeld om het stokje over te nemen.

In de loop van de eerste aflevering lopen fictie en de werkelijkheid door elkaar heen. Dat maakt het heel rommelig en chaotisch. Ook moet ik wennen aan het taalgebruik van een aantal rechercheurs. Nu ben ik wel wat gewend maar het voelde niet passend in het programma. Op Facebook en Twitter werd er flink geklaagd door ouders die zich eraan stoorde.

Ik hoop dat ik de komende afleveringen erin ga komen en het programma een goede balans vindt om het fictie en realiteit gedeelte. Zodat ik mij kan focussen op wie de eventuele Kroongetuige kan zijn.

Welke BN’er is één van de rechercheurs en de Kroongetuige?

Tussen alle chaotische rechercheurs heb ik geprobeerd om op te letten wie de boel aan het saboteren is. Er sprongen een aantal mensen uit die leken expres informatie te verzwijgen of links te laten liggen. Terwijl het zo in beeld werd gebracht dat het wel op moest vallen.

Mij viel op dat Frits Wester, Tooske Ragas, Achmed Akkabi en Esmee van Kampen op een aantal momenten wel opvallend bezig waren. De Frits en Tooske wisten het voor elkaar te krijgen om informatie te verzwijgen maar vooral links te laten liggen. Het lag recht voor hun neus en het ‘viel niet op’. Achmed en Esmee daarentegen waren voor mij te aanwezig. Dat kan aan het enthousiasme liggen maar als je gaat staan gillen omdat je een aanwijzing gevonden hebt. Of dat je iets te zelfverzekerd tegenover een agent staat. Beetje opvallend.

Ik kan er natuurlijk ook helemaal naast zitten. Want het is pas de eerste aflevering van het seizoen en de makers van het programma kunnen iemand op een manier in beeld brengen zodat diegene overtuigend de Kroongetuige lijkt. Wie van de rechercheurs zie jij Kroongetuige? Laat het hieronder achter zodat je kan discussiëren over het hoe en waarom.

Latest Reviews

Ook interessant
Movie Soundtrack
Trolls (Original Motion Picture Soundtrack)