Televisie blog Review

De reden om van televisie zender over te stappen

Wat voor reden wordt er door de presentatoren gegeven om van televisie zender over te stappen?

Wendy van Dijk -
Bron: Panorama | Wendy van Dijk

Als je het nieuws rondom de televisie wereld volgt, merk je dat verschillende presentatoren en presentatrices de overstap naar SBS6 hebben gemaakt. Alleen blijf ik het vreemd vinden welke reden er worden gegeven om van televisie zender over te stappen. Hieronder een (mogelijk) onzin reden om van RTL naar SBS 6 te gaan. Dat geldt niet alleen voor de recente overstappers. Maar ook voor diegene die bijvoorbeeld naar RTL zijn gegaan.

De laatste presentatrice dat is overgestapt van RTL naar Talpa is Wendy van Dijk. Waarmee ook direct bekend werd gemaakt dat zij één van de nieuw gezichten van ‘Dance Dance Dance’ gaat worden. Hartstikke leuk voor d’r dat zij het leuke en populaire programma gaat presenteren.

Toch kon ik het niet plaatsen bij de reden van de overstap. Want Wendy liet weten dat zij het een moeilijke beslissing vond. Maar nieuwe uitdagingen krijgt bij de zender. Een ander gezicht dat recent de overstap hebben gemaakt zijn: Jandino Asporaat. Nadat Gordon, Johnny de Mol en de mannen van Voetbal Inside hen voor ging.

Dat is nou precies waar het bij mij niet matcht. Nu is voor haar het programma nieuw om te presenteren. Alleen is het geen programma waar jij als presentatrice je eigen stempel op kan drukken. Het is opkomen om de bekende Nederlanders te ondersteunen bij het commentaar. Nu zijn de rest van de programma’s nog niet bekend gemaakt. Maar als John de Mol het voor elkaar krijgt om ‘The Voice of Holland’ naar SBS6 te krijgen, dan is de kans groot dat Wendy daar ook te zien is.

De grote reden om van televisie zender over te stappen is natuurlijk een zak geld

Nu Talpa de zenders SBS6, NET5 en Veronica in handen heeft, is het tijd om het één en andere te veranderen
Bron: Talpa Network | SBS6

Voor mij is het flauwekul dat het een nieuwe uitdaging is. Nu kan John de Mol met een beter salaris zijn gekomen. Wat een goede reden kan zijn, maar voor de rest gaat zij, zoals het er nu naar uit ziet, de zelfde programma bij SBS6 presenteren. Geen totaal nieuwe programma’s maar juist de bekende RTL programma’s die voor een succesvol SBS6 moeten gaan zorgen. Op acteer gebied kan er wat nieuws komen.

Mijn grote vraag is of de kijker daar zomaar in gaat trappen. De programma’s zijn bekend, maar zal de kijker ook zo over zappen naar de andere zender? Daar ik komt dat ik SBS6 steeds meer op een kopie van RTL vindt gaan lijken. De bekende gezichten zijn over met een aantal succesvolle programma’s.Het is nu wachten tot dat John de Mol de plannen voor het najaar bekend gaat maken.

Daarmee zal er meer duidelijk worden over de programma’s, en welke nieuwe uitdagingen de presentatoren aan gaan. Want tot op heen lijkt het heel veel op hetzelfde als dat er bij de concurrent wordt gedaan. Ik ben zo bang dat John precies het zelfde doet als dat hij met Tien en later Talpa deed. Hij koopt de bekende presentatoren/presentatrices om zo bekendheid te creëren, alleen pikte de kijker dat toen niet.

Als je zover hebt gelezen, kan het al een groot klaagzang overkomen. Dat is het ook een beetje, al snap ik dat John de Mol hiermee probeert de zender een boost te geven. Het enige wat ik vreemd vind is dat de presentatoren met de reden komen dat zij voor de uitdagingen en mogelijkheden naar SBS6 zijn gegaan. Want het geld zal zeker een rol hebben gespeeld om van televisie zender over te stappen.

Latest Reviews