Redenen om De Luizenmoeder te gaan kijken

Avrotros en NPO3 scoren met de nieuwe komedieserie De Luizenmoeder

De Luizenmoeder
Bron: NPO3 | De Luizenmoeder

De publieke omroep heeft een nieuwe komedie hit in handen. De nieuwe serie ‘De Luizenmoeder’ is iedere zondagavond te zien bij NPO3. Begin januari werd de eerste aflevering uitgezonden, en na zo’n 750 duizend kijkers en nog eens 844 duizend mensen hebben het via de website van de publieke omroep terug gekeken. Dat waren al tekenen dat het een grote hit zou kunnen zijn.

Een week later op zondagavond zaten er maar liefst 1,4 miljoen voor de buis om de tweede aflevering van ‘De Luizenmoeder’ te kijken. Dat gebeurd niet vaak dat een serie een boost krijgt na de eerste aflevering. Bij zo’n 10 procent van de series wordt de kijkers groep groter naarmate de serie vordert. Maar wat maakt dat ‘De Luizenmoeder’ zo populair is?

Laat ik beginnen met de herkenbaarheid van de serie. Wat ‘De Luizenmoeder’ doet is laten zien hoe het kan gaan op een basisschool. Je hebt in ieder team verschillende types lopen. Van hele strenge juffen tot en met de conciërge die het met de kan vinden. Ook al werk je niet op een basis- of middelbare school. Je kan de leerkrachten uit het verleden wel herkennen.

De humor van ‘De Luizenmoeder’ spreekt mensen aan en weet te scoren!

 

De humor is ontzettend goed. Er zijn ontzetten veel komedie series op televisie, waarvan er maar een aantal echt goed scoren. Dan wordt er vaak voor de soort humor gekozen dat veilig is en een groot publiek aanspreekt. Dat is anders bij ‘De Luizenmoeder’ het is recht voor z’n raap en soms wat ongemakkelijk. Maar het is eerlijk en geeft een duidelijk beeld over wat er aan de hand kan zijn in de maatschappij. Mensen gaan voor zichzelf en kunnen wat ‘onbeschoft’ over komen. Grotendeels van de Nederlanders is toe aan een serie dat laat zien zoals het is. Zonder daar een filter overheen te gooien.

Dan zijn de karakters die ‘De Luizenmoeder’ geweldig maken. Juf Ank van groep 3 staat in de spotlight sinds de eerste aflevering. Haar zingen heeft e inruk gemaakt en zeker dat zij heel duidelijk zegt wat zij denkt. Het is hilarisch en het lijkt erop dat zij de ouders ook nog moet ‘opvoeden’. De cast is heel goed bij elkaar gebracht en de schrijvers: Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben hebben voor de geweldige teksten gezorgd. Ik zit aanstaande zondag voor de buis om ‘De Luizenmoeder’ te gaan kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Molly’s Game Review