Bron: Erik Witsoe & Unsplash

Redenen om niet naar de bioscoop te gaan

Wat zorgt er voor dat ik geïrriteerd in de bioscoop zit?

De bioscoop en de bezoekers zorgen samen voor een berg met redenen om niet naar de bioscoop te gaan

Sinds 2015 heb ik een abonnement bij de bioscoop keten VUE. Waardoor ik regelmatig in de bioscoop zit, en dat is niet altijd een prettige ervaring. Om mijn frustraties te delen en van mij af te zetten. Wil ik de grootste redenen om niet naar de bioscoop te gaan in een bericht verwerken. Mocht jij andere redenen hebben, waarom jij niet naar de bioscoop gaat. Laat dat onder aan het bericht achter.

Als ik naar de bioscoop ga, wil ik niet in een bomvolle zaal zitten. Nu ga ik regelmatig en probeer dan begin van de middag te gaan, zodat ik geen mensen voor, achter of naast mij heb zitten. Dit is voor mij één van de redenen om niet naar de bioscoop te gaan. Mocht de film heel populair zijn, dan is de kans groot dat er veel mensen in de zaal zitten.

Mensen komen in mijn irritatie zone, wanneer zij te veel geluid gaan maken. Door tijdens de film uitgebreid te gaan praten. Daar blijft het niet alleen bij, want sommige gaan een discussie aan. Je gaat naar de bioscoop omdat je de film wilt zien? Het is niet erg om af en toe wat te zeggen, om de afgelopen week te bespreken? Ga dan een terrasje pakken en bespreek de problemen daar.

Iets anders waar de bioscoop bezoeker wat aan kan doen is het gebruik van de mobile telefoons. Nu heb ik zelf ook de neiging om tijdens de pauze de telefoon te pakken. Je weet maar nooit of er een belangrijk bericht is binnen gekomen? Sommige mensen hebben die neiging als tijdens de film. Je zit in een bioscoopzaal, waar het licht van het scherm komt. Wanneer er een telefoonscherm aan gaat, leidt dat af. Dat zorgt er voordat ik uit de film wordt gehaald, daarbij komen de nodige irritaties.

Voor welke irritaties zorgen de bioscoop medewerkers?

Redenen om niet naar de bioscoop te gaan
Bron: Shannon Van Den Heuvel & Unsplash

Mijn focus wil ik nu lichtelijk verplaatsen want iets wat ook tussen de redenen om niet naar de bioscoop te gaan hoort, is de bioscoopzaal zelf. Het gaat mij niet om de grote van de zaal, maar juist of het schoon is achter gelaten of goed wordt schoon gemaakt. Mensen die naar de bioscoop gaan, weten er soms een gigantische bende van te maken. Zelf ruim ik de bekers en andere papiertjes op.

Waardoor de medewerkers van de bioscoop alleen de vloer hoeven schoon te maken. Dat is in sommige gevallen heel lastig om dat op een goede manier te doen. Er zijn soms zalen, waar je in loopt en aan de vloer blijft vast plakken of de stoelen heel smerig zijn. Er wordt een hoop geld gevraagd voor de bioscoop kaartjes en helemaal voor de versnaperingen. Zorg ervoor dat de bezoeker terug komt, zonder dat je aan de vloer blijft vast plakken.

Dan wil ik helemaal overstappen op het personeel of de bioscoop zelf. Er zijn grote verschillende tussen de verschillende bioscopen. Als je naar Pathé of VUE gaat, en in de afgelopen jaren heb ik er meerdere bezocht. Één van de grootste redenen om niet naar de bioscoop te gaan, is hoe je wordt als bezoeker wordt behandeld.

Er staan lange rijen bij de kassa, terwijl er meerdere personeelsleden zijn die bij kunnen springen. Probeer jezelf op een positieve manier neer te zetten, jij bent tenslotte het visitekaartje van de bioscoop. Er zijn meerdere momenten geweest dat ik klaar was met de bioscoop bij mij in de woonplaats. Omdat het personeel er een potje van maakte.

Soms zijn het de filmstudio’s die het de bioscopen niet heel makkelijk maakt

Soms zijn het de filmstudio's die het de bioscopen niet heel makkelijk maakt
Bron: Jeremy Yap & Unsplash

Als laatste klaag punt, van de lijst met redenen om niet naar de bioscoop te gaan, staat de kwaliteit van het beeld en geluid. Zoals ik hierboven al beschreef, wordt er grof geld gevraagd om het nodige te kunnen kopen. Dan mag je daar ook wat van terug verwachten. Bijvoorbeeld bij de laatste ‘Transformers‘, was mijn irritatie level gigantisch hoog.

Het geluid was niet goed en het formaat van het beeld bleef veranderen. Nu weet ik dat bepaalde filmstudio’s films op een bepaald formaat opnemen, waardoor de bioscoop dat soms moet aanpassen. Toch wil ik een film zien op volledig beeld in plaats van zwarte balken aan de zijkanten, boven of onder de film.

Volgens mij heb ik genoeg geklaagd, maar moest dit ook kwijt. Omdat ik al jaren, regelmatig naar de bioscoop ga, wilde ik mijn frustraties delen. Zonder dat ik een bepaalde locatie met de grond gelijk zou maken. Vandaag de dag is de concurrentie groot, want mensen kijken eerder een film thuis dan in de bioscoop. De taak aan de bioscopen om zichzelf onmisbaar te maken. Zorg ervoor dat de ervaring positief wordt.

Latest Reviews