Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Ring of Dreams

Ring of Dreams Review

Hoe serieus is de worstelwereld? Je ziet het in de documentaire Ring of Dreams

Hoe serieus is de worstelwereld? Je ziet het in de documentaire Ring of Dreams
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Ring of Dreams

De wereld van het show worstelen lijkt voor mij een ver weg, want alleen de Amerikaanse markt lijkt hier de nodige aandacht te krijgen. Dat is niet het geval, want de Nederlandse tak is dichterbij dan je denkt. In de documentaire ‘Ring of Dreams’ krijg je een kijkje achter de schermen.

Zijn grote held was Hulk Hogan, die hem als zesjarige inspireerde om uiteindelijk zelf ook professioneel worstelaar te worden. Nu traint pro-wrestler Tengkwa zelf een nieuwe generatie Nederlandse show-worstel-superhelden, in een wereld waar fantasie en realiteit elkaar kruisen. Met hoop op roem en glorie, maar met weinig geld om hun droom te verwezenlijken, zullen alleen de diehards met ijzeren wilskracht en kilometers doorzettingsvermogen slagen.

Voordat ik aan de documentaire ‘Ring of Dreams’ begon, had ik niet zo’n hoge pet op van de show-worstel wereld. Na iets meer dan een uur heb ik een totaal ander beeld. Want de makers laten een breed beeld zien van hoe het er aan toe gaat. Van de gevestigde orde tot en met de mensen die de eerste stappen zetten als worstelaar.

De worstelwereld heeft verschillende kanten en worden stuk voor stuk uitgelicht in de documentaire

De worstelwereld heeft verschillende kanten en worden stuk voor stuk uitgelicht in de documentaire
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Ring of Dreams

Er zit gigantisch veel werk, tijd en energie achter de show dat wordt opgevoerd. Iedereen heeft wel eens een worstel show gezien, al is het een klein stukje. Voor een groot deel van de Nederlanders is het over de top en niet realistisch. Dat is misschien ook het geval, alleen komt er meer bij kijken. Zo wordt er voorafgaand keihard getraind. Je ziet in de documentaire’ Ring of Dreams’ dat er een soort choreografie achter zit.

Als een show niet op de juiste manier wordt opgevoerd, dan heb je zo een blessure te pakken. Er worden verschillende opgenoemd. Van het missen van een aantal tanden, arm uit de kom tot het breken van benen. Waardoor de sport meer is dan een lachertje. Er moeten een hoop offers worden gebracht om een grote naam in de industrie te worden.

Want je stapt in een samenleving, waarbij alles draait om het show worstelen. Zo wordt de volgende zin in de documentaire gebruikt: ‘Realiteit is gewoon een kwestie van perspectief. Als je dat snapt, dan is alles mogelijk.’. Dat geldt niet alleen voor deze wereld, maar voor alles.

Ook al krijg je een ontroerend kijkje achter de schermen, er valt ook genoeg te lachen. Er is een goede sfeer tussen de worstelaars. Wil jij zien hoe het er aan toe gaat in de worstelwereld? Ga naar de dichtstbijzijnde filmhuis of Picl. Want daar staat de documentaire ‘Ring of Dreams’ voor je klaar.

Latest Reviews