Bron: Netflix | Roald Dahl

Roald Dahl animatie films komen naar Netflix

Netflix heeft een deal gesloten met de erfgename van Roald Dahl, er komen animatie series en films aan

Netflix heeft een deal gesloten met de erfgename van Roald Dahl, er komen animatie series en films aan
Bron: Netflix | Roald Dahl

In de bijna dertig jaar dat ik op deze aarde rondloop, zijn er al flink wat verfilmingen uitgebracht van Roald dahl boeken. Er is een hoofdstuk aangebroken. Want de streamingdienst Netflix heeft een deal gesloten met Felicity Dahl. Zij is de erfgename van de bekende schrijver.

Toen de deal met Netflix was gesloten, liet Felicity het volgende weten: ‘Wij willen zo veel mogelijk kinderen de unieke magie en de positieve boodschap van de verhalen van Roald Dahl laten ervaren. Ik weet zeker dat Roald hier heel blij mee zou zijn.’

Verwacht geen live action remakes van de klassiekers. Er worden van Sjakie en de chocoladefabriek, Matilda, de GVR en De Griezels animatie versies gemaakt. Zodat er op een nieuwe manier gebruik wordt gemaakt van de bekende boeken. Een aantal bekende titels komen niet naar Netflix. De Fantastische Meneer Vos en De Reuzenperzik zijn niet bij de deal inbegrepen.

Netflix voelt Disney in de nek hijgen met de content waar zij met Disney+ mee gaan komen. Eerder liet de streamingdienst weten bezig te zijn om meet kinderprogramma’s te gaan maken. De precieze releasedatum van de animatie films en series is nog niet bekend.

Er worden animatie versies van de Roald Dahl klassiekers gemaakt

Wel staat de start van de productie in 2019 gepland. Je kan er vanuit gaan dat aan het eind van volgend jaar een animatie film of serie van Roald Dahl gaat uitkomen. Een perfecte plek om mensen rond de feestdagen aar Netflix te laten kijken.

Er kwam ook een reactie van de streamingdienst. Zij zijn natuurlijk ook blij met deze ontwikkelingen: ‘We weten dat er niet één type gezin is’, zei Melissa Cobb van Netflix. ‘We willen daarom met verschillende programmamakers werken om unieke en diverse verhalen te vertellen.’ Dit is een ontwikkeling waar ik heel blij van wordt.

Zeker omdat ik ben opgegroeid in de jaren ‘90. En snap dat er een nieuwe generatie opgroeit met de klassiekers. Toch zal een grote groep geen interesse hebben in de oude versies. Waardoor een frisse blik en een variatie aan makers, er voor kan zorgen dat het weer gaat leven. Laat Matilda haar magie zien in animatie versie of stap in de bijzonder fabriek waar de bekende chocolade repen worden gemaakt. Ik kan niet wachten tot dat Netflix de eerste animatie film of serie van Roald Dahl zijn boeken lanceert.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Add some art to your wedding