Roald Dahl’s The Witches Trailer

De remake laat eindelijk bewegende beelden zien in The Witches trailer

De jaren ’90 werden een aantal boeken van Roald Dahl verfilmd. Waarvan een aantal een goede indruk bij mij hebben achter gelaten. Zoveel jaar later is het tijd om een remake te maken, althans dat moet Warner Bros hebben gedacht. In Nederland wordt de film in de bioscoop de gelanceerd, omdat wij nog geen HBO Max hebben. Om de film te promoten is ‘The Witches trailer’ gelanceerd. Hieronder ga ik in op mijn eerste indruk van de trailer.

Het hartverwarmende verhaal vol zwarte humor gaat over een jonge weesjongen die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.

De remake van de klassieker is geregisseerd door Robert Zemeckis. Hij heeft een flinke reputatie, want de klassiekers ‘Cast Away’ en ‘The Polar Express’ zijn ook door hem geregisseerd. Wat betekend dat hij de nodig ervaring heeft met geanimeerde karakters. Toch vond ik de animatie in de trailer niet al te best.

De makers zorgen er voor dat de film in beeld van nu past

De remake laat eindelijk bewegende beelden zien in The Witches trailer
Source: GIPHY | The Witches

Nu hoor ik niet direct bij het publiek waar de film voor is gemaakt. In ‘The Witches trailer’ wordt er op jongere generaties en gezinnen gemikt. Daar komt bij dat ik de klassieker van 1990 te vaak heb gezien, waardoor ik de vergelijking direct maak. Het grote verschil met de klassieker, is dat de makers er voor hebben gekozen om meer diversiteit te laten zien.

Dit keer worden de hoofdrollen vertolkt door zwarte acteurs. Wat geweldig is om te zien en zeker met Octavia Spencer. Daarnaast zijn een aantal andere gezichten in ‘The Witches trailer’ te zien, zoals Anne Hathaway en Stanley Tucci. Dat maakt het een goed cast. Hathaway heeft bij een groot deel van de kijkers een bepaald imago. Met deze film gaat ze daar in mee, en dan is ze ook het best. Wie je niet te zien krijgt in de film, is Chris Rock. Hij verzorgd de voice over voor Bruno.

Daarnaast hebben de makers er voor gekozen om niet alleen Bruno in een muis te veranderen. Twee andere kinderen ook gepakt door heksen. Waardoor de film een nieuwe twist heeft gekregen. Een verandering wat heel goed kan uitpakken. Helaas is het nog even wachten tot dat je het eind resultaat in de bioscoop kan bewonderen. Vanaf 16 december 2020 draait de film in de Nederlandse bioscopen. Daarentegen wordt de film in oktober al op de streamingdienst van Warner Bros gezet.

Source Featured Image: IMDB & Warner Bros

Latest Reviews

Ook interessant
De Netflix animatie series De Drakenprins, Disenchantment en Cupcake & Dino komen eraan