Music Albums

Roxeanne Hazes, Whitney Houston en Kesha staan op repeat

Welke albums staan bij mij op repeat? Ik luister de laatste week naar Roxeanne Hazes, Whitney Houston en Kesha

Deze week laat ik in listed zien en horen naar welke albums ik de afgelopen tijd luister. Het zijn albums die recent zijn uitgekomen, maar ook een album dat voor mij één van de klassiekers is. Ik leg uit wat het album zo goed maakt en waarom jij er ook naar zou moeten luisteren.

Mocht je de listed van vorige week hebben gemist? Daar zette ik een aantal artiesten in de spotlight die binnenkort een comeback maken met een album. Artiesten als Sam Smith, Fergie, Anastacia, Ne-Yo en Shania Twain.

Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed

Het is niet voor het eerst dat ik het over de nieuwe muziek van Roxeanne Hazes. En daarbij moet ik zeggen dat ik niet geheel objectief het bericht schrijf. Van de zangeres is heel erg goed bezig om haar eigen weg in te slaan met haar muziek. Het heeft een tijd geduurd voordat zij met een album zou komen. Maar In Mijn Bloed wordt door het publiek en de recensenten heel goed opgepakt.

Roxeanne Hazes en een hele hoop andere mensen noemde het nieuwe geluid van de muziek geïnspireerd op Lana Del Rey. Daar heeft het ook veel van weg. Ik hoop dat dit het begin van een eigen geluid is die je niet eerder in Nederland hebt gehoord. Omdat het heel divers is van ballads tot dansbare nummers is er voor ieder moment een nummer.
Nu Roxeanne een contract bij Top Notch getekend heeft moet zij genoeg steun krijgen om door te gaan met het maken van de muziek. De singles vond ik geweldig maar mijn favoriete nummer is ‘schiet maar raak’.

Whitney Houston – I Look To You


Het laatste album van Whitney Houston was I Look To You. Daarmee scoorde zij niet de hits die heel veel mensen hadden verwacht. De jaren voordat zij overleed was zij bezig met een grote comeback. Toch was het album zelf de eerste week een groot succes. Want het stond stond in Amerika op er eerste plek in de Billboard Top 200.

De muziek was een mix van het geluid dat je van Whitney gewend was met een moderne twist. Ik kon het erg waarderen omdat het een album vol diverse nummers was. Je had een aantal nummers waarop je kon dansen. Daar hoorde je de dance en disco muziek voorbij komen. En de ballads zijn prachtig gezongen en komen ook hard binnen.

Kesha – Rainbow


Na een lange periode van narigheid is Kesha terug met nieuwe muziek. Zij bracht begin augustus haar vierde album uit. Rainbow laat horen welke muziek zij zelf interessant vindt om te maken. En daarmee geeft Kesha een kijkje in haar ziel dat vol zit met een berg aan muziek genres. Country, Jazz, Pop en een klein vleugje van het geluid dat je gewend bent.

Op het album Rainbow laat Kesha horen dat zij meer in haar mars heeft dan dat je tot nu toe gehoord hebt. Dat liet zij vooraf gaand van het album al horen met de single ‘Praying’. Een droom van de zangeres ging in vervulling omdat zij een duet met zangeres Dolly Parton op het album heeft staan. Een album vol variatie en gevoel van Kesha. Een hele goede comeback die laat zien dat zij met haar eigen geluid ook scoort!

Latest Reviews

Ook interessant
Blog Medeblloggers
Allemaal hete hits uit 2016! van Anders Lundgren