RTL 5 laat vrijgezelle naakt daten in Undress For Love

RTL 5 laat vrijgezelle Nederlanders naakt met elkaar daten in Undress For Love

RTL 5 laat vrijgezelle Nederlanders naakt met elkaar daten in Undress For Love
Bron: RTL.nl | Undress For Love

Eerder dit jaar wist RTL 5 met een spraakmakend programma ‘Naked Attraction’ te komen. Het format werd uit het Verenigd Koninkrijk gehaald om te testen op het kijkend publiek. Het resultaat moet goed zijn geweest, want de zender kwam met een eigen variant. Niemand minder dan Lieke van Lexmond is de presentatrice van ‘Undress For Love’. Waarbij Nederlanders de kans krijgen om elkaar op een naakte manier te leren kennen.

Voordat überhaupt de eerste aflevering van werd opgenomen, moest de redactie van ‘Undress For Love’ alles uit de kast halen om deelnemers te vinden. Als je actief ben op de sociale media, kan het zijn dat je iemand kent of zelf bent benaderd. Want zij zochten daar naar singles die in eerste instantie zonder enige vergoeding naakt in beeld wilde komen. Dat ging niet zo makkelijk en de vergoeding liep zelfs op naar 500 euro.

Uiteindelijk is het gelukt om genoeg deelnemers te vinden, en de eerste aflevering van ‘Undress For Love’ is uitgezonden. Er is voor een andere aanpak gekozen, dan die van de Engelse variant. Drie mannen en vrouwen (of in een andere combinatie) stappen in de cilinder om daar naakt te staan. Zij worden kort geïntroduceerd, en krijgen om de beurt om te kijken naar de naakte lichamen. Na iedere ronde moet er een voorkeur worden uitgesproken. Wanneer er na de derde keer stemmen een match is, gaat de match samen op date.

In de tweede ronde wordt de informatie van de sociale media gebruikt om de andere beter te leren kennen. Waardoor de meningen kunnen veranderen. Wederom moet er tussen ronde twee en drie worden gestemd. Wanneer er is gekeken, is het tijd om vragen aan elkaar te stellen. Ieders krijgt dertig seconden om de laatste mogelijke twijfel weg te nemen.

Wanneer je naar Undress For Love kijkt merk je direct dat het wat stroef verloopt

Wanneer je naar Undress For Love kijkt merk je direct dat het wat stroef verloopt
Bron: Screenshot RTL.nl | Undress For Love

Al moet ik zeggen dat het heel stroef gaat. Je staat daar toch in je nakie, en moet de meest spontane vragen stellen. Wat vraag je dan, naast de standaard vragen? Zoals: ‘wat voor werk doe je?’ of ‘hoe vaak in de week sport je?’. Van de zes naakte vrijgezelle mensen waren er een aantal die tijd over hadden, maar niet wisten welke vraag zij moesten stellen? Misschien dat de makers van ‘Undress For Love’ daar een handje bij kunnen helpen.

Nu is het hartstikke leuk om vanaf de bank te zien wie er naakt in de studio staan. Meer dan dat gebeurd er eigenlijk ook niet. Het verloopt moeizaam, en wat mij betreft is Lieke van Lexmond niet de presentatrice voor dit programma. Had Goedele Liekens gevraagd. Zij durft zonder enige gene over seks te praten. Wanneer het onderweg richting seks ging, merkte je aan Lieke dat zij moeite had om daar een goed antwoord op te geven.

Wat heel jammer is, want bij een programma als ‘Undress For Love’ mag er best wat gezegd of gevraagd worden. De deelnemers staan daar niet voor niets naakt in de studio. Maak er ook wat spraakmakends van. Het blijft aan de brave kant, wat een gemiste kans is van de makers. Voor de vrijgezelle naakte mensen ben ik bang dat er weinig goeds na het programma gaat komen.

Het programma Undress For Love kan op een aantal punten flink worden verbeterd

Je staat voor de rest van je leven op beeld. Plus als er een match is krijg je niet te zien hoe het verhaal verder gaat. Dat is volgens mij het doel van het programma, mensen bij elkaar brengen. Laat zien hoe de date gaat, of laat op wat voor manier dan ook merken wat de afloop is.

Voor mij had het publiek absoluut niet gehoeven. Voor de mensen is het al vreemd dat je met camera’s en grote verlichting in je nakie staat. De mensen in de zaal voegde niets toe, behalve de verwanten die de vrijgezelle hadden mee genomen. Het voelde voor mij alsof de mensen daar zaten om te zien hoe de vrijgezelle er naakt uit zagen. Alsof je in de dierentuin naar aapjes zit te kijken.

Volgende week ga ik zeker kijken, mijn nieuwsgierigheid zorgt er voor dat ik voor de buis zit. Waarschijnlijk wordt ik te snel afgeleid en zit ik meer naar mijn telefoon of laptop te kijken, dan naar de televisie. Misschien dat er in de volgende ‘Undress For Love’ afleveringen meer spontaniteit is te zien. En dat Lieke van Lexmond meer in haar element zit.

Latest Reviews

Ook interessant
Incredibles 2 Review