RTL Boulevard vs 6 Inside

RTL Boulevard heeft er concurrentie bij met 6 Inside

RTL Boulevard heeft er concurrentie bij met 6 Inside
Bron: Televizier & SBS6 | 6 Inside

Toen Albert Verlinde de een aantal jaar geleden RTL Boulevard verliet, was de kritische toon weg uit het programma. Het RTL 4 programma ging verder op een andere manier. Waarmee er meerdere deskundige aan de desk staan om de meningen te delen. Waar veel kritiek op kwam, omdat er mensen staan die niet echt ‘deskundig’ zijn.

De geruchten van Albert Verlinde zijn terugkeer op televisie, werd al een ruime tijd gespeculeerd. Toch kwam aan het eind van 2018 naar buiten dat Jan Versteegh en Albert Verlinde samen het vaste duo van ‘6 Inside’ gaan vormen. De eerste afleveringen zijn uitgezonden, en heb gekeken naar de grote verschillen tussen de entertainment programma’s. Want wat bieden beide, en welke versie weet mijn interesse weet vast te houden.

Als het aan de kijkcijfers ligt, dan zou RTL Boulevard als winnaar uit de bus komen. Want het entertainment programma gaat al jaren mee en is bekend bij de televisie kijker. Daar heeft 6 Inside nog terrein te winnen. De kijkcijfers zakte in de afgelopen dagen bij SBS6. Van 378 duizend naar 217 duizend op woensdag. Dat hoeft nog niets te betekenen, want de cijfers bij RTL zitten rond de 700 duizend kijkers.

Van Albert Verlinde kan je natuurlijk verwachten dat zijn kritische toon direct terug is. Hij heeft ‘ja’ gezegd tegen 6 Inside, maar wilde de volledige controle hebben. Zonder dat hij zijn mond ergens over moest gaan houden. Wat alleen maar positief is, en het programma open kan praten over bijvoorbeeld NPO, RTL of SBS6 programma’s of onderwerpen. De bekende toon heb ik heel erg gemist bij RTL Boulevard. Nu is er wel een tegen geluid, alleen is dat over het algemeen erg negatief. In de week tijd van de SBS6 tegenhanger heb ik dat nog niet gemerkt.

Op een aantal aspecten liggen RTL Boulevard en 6 Inside elkaar op de hielen

Op een aantal aspecten liggen RTL Boulevard en 6 Inside elkaar op de hielen
Bron: NLziet & RTL 4 | RTL Boulevard

Daarmee is de sfeer voor mij ook fijner om naar te kijken. Je merkt dat de ‘Insiders’ van SBS6 samen aan tafel zitten en worden betrokken bij de onderwerpen. Dat geeft een fijne dynamiek, terwijl RTL Boulevard probeert dat te creëren. Alleen wordt de plank met sommige onderwerpen volledig misgeslagen. Er worden mensen betrokken, die een aantal meters verder op een bank zitten. De chemie tussen de verschillende deskundige is er niet altijd, voor mij een groot gemis.

Om nu een oordeel te geven over de onderwerpen, is misschien aan de vroege kant. Toch kan ik wel zeggen dat het tot nu toe bij beide programma’s over dezelfde onderwerpen wordt gesproken. De toekomst zou moeten uitwijzen welk van de twee programma’s als eerst met de nieuwtjes gaat komen. De manier waarop het wordt gebracht kan uitmaken wat interessanter is.

Met dit bericht wil ik geen grote winnaar kronen. Waar ik vooral op hoop is dat beide programma’s er voor gaan zorgen dat zij het beste van zichzelf gaan neerzetten. De concurrentie kan er voor zorgen dat er kritisch wordt gekeken naar welk nieuws er wordt gebracht. Dus een positieve draai aan het geheel. Hoe denk jij over de beide programma’s? En naar welk van de twee kijk jij het liefst? Laat het hieronder achter, zodat het gesprek op gang kan komen.

Latest Reviews

Ook interessant
De eerste halve finale van Holland’s Got Talent heeft een andere opzet