RTL Late Night is gestopt, wat nu?

Wat gaat RTL4 doen met het tijdslot, nu RTL Late Night is gestopt?

Wat gaat RTL4 doen met het tijdslot, nu RTL Late Night is gestopt?
Bron: GIPHY | RTL Late Night

Afgelopen maandag viel het doek voor RTL late Night met Twan Huys. De presentator heeft samen met het team hard gewerkt om het geheel naar een succes te tillen. Dat mocht niet baten, want de kijker bleef weg. De onderwerpen en gasten wisten niet zoveel kijkers te trekken. Waardoor de talkshow in deze vorm na een half jaar van de buis wordt afgehaald. Maar wat gaat RTL 4 nu doen?

Wat RTL heeft los gelaten is dat er na de zomer een vervanger gaat komen. Tot die tijd is er een gat op he tijd slot, en wat kan de zender gaan uitzenden op de doordeweekse avond om 22.30 uur? In dit bericht ga ik een aantal mogelijkheden langs. Want er zijn genoeg opties die Peter van de Vorst kan na gaan lopen.

Om te beginnen met een nieuwe presentator. Dat er een nieuw programma of talkshow gaat worden uitgezonden is zeker. Want na de zomer moet de opvolger bij RTL 4 gaan komen. Welk van de presentatoren of presentatrices zou het stokje over kunnen nemen? De komende maanden zouden een goede mogelijkheid zijn om nieuwe presentator te testen.

Geeft bijvoorbeeld Beau van Erven Dorens of Art Rooijakkers de mogelijkheid om een week of twee te gaan uitzenden. Zodat RTL kan gaan kijken op welk mogelijk RTL Late Night opvolger er het beste wordt gereageerd.Een aantal jaar geleden heeft Talpa geprobeerd om met een Nederlandse ‘The View’ te komen.

Waar een aantal bekende presentatoren en spraakzame gasten aan tafel zitten om de dag na te bespreken. Dat was geen succes, maar zou zo’n format wel kunnen werken op de late avond. Er kunnen gasten worden uitgenodigd en de dag wordt nabesproken.

Er zijn mogelijkheden genoeg om voor de opvolger van RTL Late Night te zoeken

Een andere mogelijkheid is om Paul de Leeuw naar voren te schuiven. Hij heeft in het verleden een aantal weken op de late avond voor een live programma gezorgd. Het was totaal wat anders dan dat nu met Jinek of Pauw ziet. Waarmee RTL 4 zich zou kunnen onderscheiden. Wat sowieso handig lijkt is om met twee presentatoren of presentatrices te komen.

Want de manier waarop de concurrentie het doet lijkt aan te slaan. Waardoor de afwisseling goed lijkt en je het hele jaar door op de late avond een talkshow of programma hebt. De komende maanden moet RTL zich gaan buigen over de toekomst van de late avond, en het lijkt mij verstandig om een programma om een persoon te bouwen. Waardoor het goed past bij de persoon. Want met het stoppen van RTL Late Night is er geen urgentie om op 22.30 uur naar de zender te gaan kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Mijn favoriete van countdown to the crown