RTL najaarspresentatie 2019/2020

Peter van der Vorst presenteerde de RTL najaarspresentatie 2019/2020

Eerder deze week kwam NPO met de nieuwe plannen voor het aankomende televisie seizoen. Gister was het tijd voor de RTL najaarspresentatie 2019/2020. Hoe gaan de zenders zich wapenen tegen de concurrentie als de streaming diensten en grote zenders Hieronder vindt je het nieuws dat bij de presentatie naar buiten kwam.

Natuurlijk draait het om de grote familie zender RTL 4. Toen de programmering van september beetje bij beetje bekend werd gemaakt, werd al duidelijk dat ‘Expeditie Robinson‘ naar de familie zender ging verhuizen. Daarmee wordt duidelijk dat de succesvolle formats naar de grootste zender moeten komen. Zodat een groot publiek naar het programma gaat kijken.

De voor- en late avond krijgen een kleine wijzingen

Beau - RTL najaarspresentatie 2019/2020
Bron: Televizier & RTL 4 | Beau

Daarna begint ‘BEAU’ vanaf 2 september. De talkshow dat het tijdslot 22.30 uur de nodige kijkers moet gaan bezorgen. Twan Huys en Art Rooijakkers wisten niet voor hoge kijkcijfers te zorgen. Hij zal net alleen op het tijdslot te zien zijn, want hij zal niet tot en met juni 2020 te zien zijn op de late avond. Tijdens de RTL najaarspresentatie 2019/2020 werd niet genoemd wie en wanneer het stokje van Beau van Erven Dorens wordt overgenomen.

Welk programma wel terug komt maar met nieuwe presentatrices is ‘Five Days Inside‘. Beau heeft het te druk en wilt zich focussen op talkshow. Caroline Tensen, Natasja Froger en Angela Groothuizen laten zich binnenkort opsluiten bij verschillende instellingen. De opnames beginnen volgende week. Omdat het zo intens kan zijn voor de presentatoren, is het handig om meerdere in te zetten. Zo krijg je een divers beeld, maar is het niet te heftig voor diegene die zich vijf dagen laat opsluiten.

Nu begon ik met de late avond van RTL 4. Toch is er in de vooravond ook een kleine verandering. Want Eddy Zoe keert terug bij RTL, en wel als presentator bij RTL Boulevard. Hij presenteerde een aantal jaar geleden ‘Expeditie Robinson’ en ‘Take Me Out’. Nu is hij aan de lijst met RTL Boulevard presentatoren toegevoegd. Hij zal naast Marieke Elsinga, Ruben Nicolai, Vivienne van den Assem en Caroline Tensen te zien zijn.

Goede Tijden, Slechte Tijden gaat back to basic

Goede Tijden, Slechte Tijden gaat back to basic - RTL najaarspresentatie 2019/2020
Bron: Endemol Shine | Goede Tijden, Slechte Tijden

Voor vele fans is ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ een vaste prik bij de familiezender. Voor de zomerstop begon, was er een gerucht dat de lang lopende soap naar RTL 5 zou gaan. Tijdens de RTL najaarspresentatie 2019/2020, maakte de content directeur Peter van der Vorst bekend dat de serie op zijn plek blijft staan.

Wel moet er wat gaan veranderen, anders lopen er meer kijkers weg. De connectie met de kijker moet terug komen. Omdat voor elkaar te krijgen moet de te luxe en jonge uitstraling veranderen. Meer herkenbaarheid en de verhaallijnen moeten gewoner. De verandering zal in de loop van de komende maanden worden doorgevoerd. Is dit de redding van de soap?

Gerard Joling gaat op bezoek bij verschillende culturen

Tussen de verschillende transfers, werd eerder dit jaar bekend dat Gerard Joling als vaste kracht bij RTL aan de slag zou gaan. Tot nu toe was alleen bekend, dat hij in de jury van ‘The Masked Singer‘ gaat plaatsnemen. Nu is daar het programma ‘Joling en de buitenlanders’ aan toegevoegd.

Waarbij hij op bezoek gaat bij mensen uit allerlei culturen. Door met hen op reis te gaan naar het land waar zij of voorgaande generaties vandaan kwamen. De zanger heeft op Twitter regelmatig uitspraken gedaan over “buitenlanders”, zo erkent hij. Daarom wilde hij eens gaan praten met de mensen waar hij uitspraken over doet. Ook zal hij het stokje van Chantal Janzen bij ‘All Together Now’ overnemen.

Meer reality bij RTL 5

RTL 5 - RTL najaarspresentatie 2019/2020
Ben: Mediacourant & RTL | RTL 5

Sinds begin 2019 zie je dat RTL 5 volop inzet op reality. Niet alleen koppels die naar de grenzen van de relatie op zoek gaan, of überhaupt opzoek zijn naar een relatie. Daarnaast worden er programma’s over de politie, rechtbank of ziekenhuis uitgezonden. Je kan zien hoe dagen bij de instellingen er aan toe gaan.

Deze lijn wordt in de RTL najaarspresentatie 2019/2020 benadrukt. Want er komt meer reality aan. Nienke Plas gaat laten zien in een serie hoe zij zich voorbereid op haar bruiloft. Een precieze uitzenddatum is nog niet bekend gemaakt, wel dat de beelden dit najaar bij RTL 5 worden uitgezonden.

Wat Peter van der Vorst nog meer aan kondigde, was dat er aan dat er aan een dagelijks actualiteitenprogramma wordt gedacht. “Voor RTL 5 zie ik kansen. We hebben de doelgroep al verbreed, maar die zender verdient meer smoel. Het wordt prikkelender, Nederlands en een beetje brutaal“, zegt de programmabaas. Hoe gaat het er allemaal uitzien? “Er is nog werk aan de winkel, maar we hebben al een paar programma’s die de nieuwe koers illustreren.”

Jan de Hoop aan de slag bij RTL 5

Daarnaast maakt Jan de Hoop een klein uitstapje naar de jongeren zender. Hij gaat in ‘Jan Houdt Hoop’ kijken hoe het met de kennis van de jongeren is gesteld. De jonge generatie kijkt geen nieuws, leest geen krant maar zit wél de hele dag op social media. Kennen zij echt alleen maar feiten uit hun eigen bubbel en belevingswereld?

Óf weten zij prima wat Brexit is, wanneer de Tweede Wereldoorlog plaatsvond en wie de minister president van ons land is? Jan de Hoop test de kennis op straat en in de studio en geeft de kandidaten de kans om mooie prijzen te winnen. De eerste aflevering wordt in oktober uitgezonden.

Tijdens de RTL najaarspresentatie 2019/2020 was er plek voor Videoland

Videoland - RTL najaarspresentatie 2019/2020
Bron: Facebook Videoland | Videoland

Wat al een tijd bekend is, is dat er steeds meer streaming diensten worden gelanceerd. Waardoor RTL aan de slag moet met Videoland. De Nederlandse dienst heeft nu zo’n 600.000 abonnees. Waardoor een groot publiek wordt aangesproken. Toch liggen er kapers op de kust en daarom worden er speciale series en documentaires gemaakt.

Zoals een seizoen van ‘Expeditie Robinson’ waar alleen maar onbekende Nederlanders in te zien zijn. Daarnaast komt er een documentaire rondom Badr Hari. De kickbokser maakt zich onder meer op voor een gevecht met Rico Verhoeven. Ook keer ‘Love Island‘ terug. Op tv scoorde het programma niet al te best, bij Videoland wel. Monica Geuze gaat het programma alleen voor Videoland presenteren.

Het lijkt erop dat RTL met miljoenen gaat gooien. Want zij willen jong talent ondersteunen, waardoor Videoland een basis wordt om nieuw talent te ontdekken. Jong, docu- en dramatalent wordt komende tijd aangetrokken en er komt groot budget voor vrij. Er zijn geen bedragen of namen genoemd. Wel dat er flink wordt geïnvesteerd.

Latest Reviews

Ook interessant
The Conjuring 2 [Review]