Televisie blog Review

RTL4 met het dansprogramma ‘Time To Dance’

De vrijdagavond van RTL4 heeft er een nieuw programma bij: Time To Dance

Time To Dance RTL4
Bron: RTL | Time To Dance

Vrijdag 27 april werd de eerste aflevering van ‘Time To Dance’ uitgezonden bij RTL4. Een nieuw dansprogramma dat uit de koker van Dan Karaty komt. Hij weet met de programma’s waar hij één van de juryleden is dansend Nederland naar zich toe te trekken. En dat lijkt bij het nieuwe programma weer het geval te zijn.

Met iets meer dan een miljoen kijkers is ‘Time To Dance’ goed van start gegaan. Voor diegene die het niet hebben gezien zal ik de opzet van de audities uitleggen. Iedere dansact krijgt eerst dertig seconden om de jury te overtuigen van goede danskwaliteiten. Wanneer zij goed hun best doen, en volgens de juryleden alles in zich hebben om door te gaan. Krijgen zij ‘Time To Dance’ te zien. En ander mogen zij direct naar huis gaan.

Als je de goedkeuring hebt gehad, ben je nog niet klaar. Want dan sta je op een groot podium voor de jury Robin Martens, Dan Karaty en Gianinni Semedo Moreira. Actrice en danseres Robin Martens kan je van Goede tijden, Slechte Tijden. Maar ook dankzij haar deelname aan ‘Dance Dance Dance’. Danser Gianinni Semedo Moreira is sinds 2009 aan het werk in Amerika en heeft met de grote sterren der aarde gewerkt.

Bij Time to Dance kan één dansact maar liefst vijftig duizend euro winnen!

Hij werkte niet alleen met Lady Gaga, Rihanna, Shakira en Nicki Minaj. Maar ging ook op tour met ‘Cirque de Soleil’. Hij is danser maar ook choreograaf. Het lijkt mij een goede combinatie van stemmen die op zoek gaan naar het beste dans talent van Nederland. En diene die de finale wint, wint maar liefst vijftig duizend euro! Een heel groot bedrag voor de Nederlandse televisie.

In de anderhalve minuut moet de act zich wederom bewijzen. En na die tijd beslist de jury of je een: Go, Battle of ‘Time To Dance’ te zien krijgt. Is de jury nog niet helemaal overtuigd dan krijg je nog één kans om in een battle te laten of je alsnog door mag of niet.

Tot het einde van het programma ‘Time To Dance’ zal de jury bepalen wie er door gaat en wie naar huis moet. Een veel voorkomende klacht bij programma’s is dat de kijker op een bepaald moment beslist. En dat pakt niet meestal verkeerd uit en kan voor een klein relletje zorgen. De dansacts worden begeleid door Chantal Janzen en Jamai Loman.

Latest Reviews

Ook interessant
Thor: Ragnarok stills
Thor: Ragnarok Review