televisie

RTL5 zoekt een nieuw Curvy Supermodel

On demand Netflix

Er wordt gezocht naar de Curvy Supermodel bij RTL5

Curvy Supermodel
Bron: RTL5 & Stylehadnosize.com | Curvy Supermodel

RTL5 is goed bezig met de modellen programma’s. Afgelopen najaar scoorde zij goed door Nederlandse mannelijke modellen aan de cast toe te voegen. Zij kregen de kans om te laten zien dat een man het programma ook kan winnen. Er is een spin-off van ‘Holland’s Next Top Model‘ gelanceerd en wel in de vorm van ‘Curvy Supermodel’.

De modellenwereld is aan het veranderen en steeds meer merken willen een weerspiegeling van de maatschappij laten zien. Door modellen te casten met hele kleine maten krijg je dat niet voor elkaar. Afgelopen jaren zijn Danielle van Grondelle en Ashley Graham steeds bekender geworden. Zij laten zien dat je met een grotere maat ook op de cover van een magazine kan staan. En dat je kan lopen bij verschillende fashion weeks.

De eerste aflevering van ‘Curvy Supermodel’ is uitgezonden. En ik heb met veel plezier gekeken, want het was een verademing om te zien. Toch was het wennen omdat je gewend bent om de hele dunne modellen op je televisie scherm voorbij te zien komen. Het wennen ging snel, zeker nadat de verschillende dames lieten zien wat zij konden.

Is Curvy Supermodel anders dan Holland’s Next Top Model?

Omdat je met een maatje meer al snel opmerkingen krijgt of wordt gepest omdat je wat voller bent, merk je dat een aantal modellen een verhaal hebben. Zij vertellen in de eerste aflevering wat zij hebben mee gemaakt. De jury daarentegen is niet heel anders dan bij ‘Holland’s Next Top Model’. Want Anna Nooshin, Nigel Barker, Jean Paul Paula nemen weer plaats achter de desk. En worden bijgestaan door het curve super model Danielle van Grondelle.

Ik had verwacht dat er grote verschillen in de twee programma’s zou zitten. Maar dat is niet waar. De jury is opzoek naar het nieuwe super model. Alleen is zij in dit programma curvy. Wat ik heel gek vind dat het vandaag de dag nog niet bij elkaar in één programma kan. In het modellen huis gaan tien modellen. Ik zit volgende week weer klaar om de modellen te volgen. En vindt het een verfrissende spin-off om te gaan volgen. Lekker out of the box denken en alles wat met een curvy model te maken heeft, normaal te maken.

Latest Reviews

Ook interessant
Muziek van Roxeanne Hazes, Echosmith en Lucy and La Mer