Bron: VH1Press.com | Rupaul's Drag Race All Stars 5

Rupaul lanceert Drag Race All Stars 5

Oude bekende queens keren terug voor een nieuwe strijd in Rupaul’s Drag Race All Stars 5

Oude bekende queens keren terug voor een nieuwe strijd in Rupaul's Drag Race All Stars 5
Bron: VH1Press.com | Rupaul’s Drag Race All Stars 5

Het grote succes van Drag Race All Stars seizoen 2, zorgde ervoor dat de fans ieder jaar een nieuw seizoen krijgen. De tijd is rijp voor ‘Rupaul’s Drag Race All Stars 5′. Als fan van het televisie programma zat ik al klaar om kennis te maken met de nieuwe cast. Dat werd mij wel moeilijk gemaakt, want de lijst met queens was op het internet te vinden. Waardoor ik verschillende obstakels moest ontwijken om er niet te vroeg achter te komen. Nu VH1 en Rupaul de lijst met queens de wereld in hebben geslingerd, kan je gaan kijken naar de mogelijke winnaar.

Het jaar 2020 heeft het voor de programma makers niet makkelijk gemaakt om Drag Race zonder de nodige commotie te lanceren. Denk aan het naar buiten treden van de slachtoffers van Sherry Pie, en hoe de makers daar mee omgaan. Drag Con is geannuleerd vanwege de corona. De vierdelige special ‘Secret Celebrity Rupaul’s Drag Race’ krijgt veel kritiek te verduren. Plus dat de finale en reünie van seizoen twaalf nog niet is opgenomen.

Ondanks alles staat het twaalfde seizoen van het reality programma als een huis. De queens zijn steen goed, en het entertainment gehalte is super hoog. Ik wordt iedere zaterdag met een glimlach wakker, om voor de televisie te gaan zitten en naar de nieuwe aflevering te kijken.

Terug naar de lancering van ‘All Stars 5’. Want VH1 en Rupaul hebben er voor gekozen om te laten zien hoe de queens de workwoom in komen lopen. Ik had liever wat anders gezien, toch ben ik zeer tevreden. Want nu krijgen de fans eindelijk de bevestiging, welke queens dit keer proberen om met de 100 duizend dollar naar huis te gaan.

Welke queens ga ik dit seizoen extra in de gaten houden?

Voor mij zijn de meest interessante queens, diegene die jaren geleden mee deden. Tijdens het aankomende All Stars seizoen, ga je zien hoe zij in de jaren daarna zijn gegroeid. De queens die bekend werden tijdens de eerste seizoen zijn: Alexis Mateo, India Ferrah, Jujubee, Miss Paris Balenciaga en Ongina. In deze lijst zijn Ongina en Jujubee mijn favorieten.

Het programma ‘Rupaul’s Drag Race’ werd in de seizoenen die daar op volgde steeds populairder. Het publiek bleef groeien en daarmee werd de bekendheid van de volgende queens ook vele malen groter: Shea Couleé, Miz Cracker, Mayhem Miller, Derrick Barry en Blair St. Clair. In deze lijst zitten ook een aantal favorieten, en ik ga vooral letten op Shea Couleé en Miz Cracker.

Mocht je na deze informatie zin hebben om het ‘All Stars 5’ seizoen te gaan volgen? Dat kan, want vanaf 5 juni zal het programma worden uitgezonden bij VH1. Misschien is er wat verwarring ontstaan, want in eerste instantie zou het nieuwe seizoen ‘All Stars’ bij de betaalzender Showtime te zien zijn. Door de corona is het toch verschoven naar VH1. In Nederland is de zender niet te krijgen, en via het platform WOWPresents Plus kan je het seizoen en Untucked gaan kijken.

Latest Reviews