Bron: (C) BBC - Photographer: Leigh Keily | Rupaul's Drag Race UK

Rupaul’s Drag Race UK laat de queens los!

Het is tijd om de oceaan over te gaan en te zoeken naar de beste drag queen in Rupaul’s Drag Race UK

In 2009 begon Rupaul met het programma ‘Drag Race‘ in Amerika en tot op de dag van vandaag lijkt het succes alleen maar te groeien. Om andere queens in de spotlight te zetten gaat Rupaul de oceaan over. Want BBC Three komt vanaf 3 oktober met het eerste seizoen van ‘Rupaul’s Drag Race UK’. Dit is pas het begin want er schijnt nog meer aan te komen naar de UK versie en seizoen 12 of ‘All Stars 5’.

Er gaan geruchten rond dat er een Canadese versie aan komt plus het make-over programma ‘Drag U’ zou met een celebrity editie komen. Genoeg voor over de geruchten, laten we het hebben over wat er tot nu toe is gepland. Want VH1 heeft bekend gemaakt dat binnenkort, waarschijnlijk na ‘Rupaul’s Drag Race UK’, een nieuw seizoen van ‘All Stars 5’ en de reguliere Drag Race wordt uitgezonden. Rupaul liet het volgende los over de UK versie van Drag Race:

“Each of the UK queens is so unique, so courageous and so special. I can’t wait for the UK – and the world – to fall in love with them the same way I did.”

Ver voordat de eerste queens bekend werden gemaakt, werden er op twitter en Facebook een aantal gast juryleden bekend gemaakt. Maisie Williams, Geri Horner, Jade Thirlwall, Andrew Garfield, Michaela Coel, Cheryl, Twiggy, Lorraine Kelly en Stacey Dooley. Dat is een geweldige lijst met namen. Er staan namelijk een aantal grote bekendheden. Wat voor geweldige televisie kan zorgen.

De drag scene is in het Verenigd Koninkrijk anders dan in Amerika, is dat merkbaar bij Drag Race UK?

Mij lijkt het leuk om bekende drag queens van de Amerikaanse serie als gast juryleden in te laten vliegen. Zij hebben de nodige ervaring en kunnen voor de nodige opbouwende kritiek zorgen. Ook al is de drag scene in het Verenigd Koninkrijk anders dan in Amerika. Natuurlijk is de oppervlakte van het continent minder groot. Daarnaast lijkt het rauwer en minder gepolijst dan tot nu toe in beeld werd gebracht bij de Amerikaanse versie.

Ik heb een aantal keer gekeken naar de introductie video van de queens en ben onder de indruk van wat er tot nu toe is laten zien. Het is een diverse groep qua stijlen. Al had ik gehoopt dat er queens met verschillende huidskleuren en een maatje meer, in het eerste seizoen te zien zouden zijn.

Wat ook is veranderd zijn de vaste gezichten in de jury. Omdat het succes van Drag Race in Amerika zo groot is, kon Rupaul met ‘Rupaul’s Drag Race UK’ grote namen aan de jurytafel krijgen. Naast Michelle Visage en Rupaul ga je Alan Carr en Graham Norton bijna wekelijks terug zien. Daarnaast zijn er andere dans- en vocale coaches. Curtis en AJ Pritchard zullen de dames onder handen nemen bij een dans opdracht. Terwijl MNEK het zang gedeelte voor zijn rekening gaat nemen.

De verwachtingen van de Drag Race UK zijn heel erg hoog!

Ik ben heel benieuwd naar de dynamiek van het programma. Al eerder schreef ik dat de queens rauwer over komen. Nu ben ik benieuwd welke opdrachten met een Engels sausje worden overgroten, zodat het past bij de queens en het land waar het wordt opgenomen. Laten we het hopen, want dat zou een hele andere vibe aan het programma kunnen geven.

Tot nu is het in Amerika en Thailand een groot succes geweest, waar er in Thailand voor de grote diversiteit heeft gezorgd. Het programma ‘Rupaul’s Drag Race UK’ gaat worden uitgezonden op BBC Three. En zal voor alle inwoners van het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn om te kijken. Gaat het daar ook een groot succes worden?

Latest Reviews

Ook interessant
Het schandaal van Fox News staat centraal in de Bombshell trailer
Bombshell Trailer