Voor BNNVARA rijdt Ryanne door Nederland opzoek naar de Nachtdieren
Bron: BNNVARA & Ryanne van Dorst | Nachtdieren

Ryanne onderzoekt wat de nachtdieren ’s nachts doen

Voor BNNVARA rijdt Ryanne door Nederland opzoek naar de Nachtdieren

Voor BNNVARA rijdt Ryanne door Nederland opzoek naar de Nachtdieren
Bron: BNNVARA & Ryanne van Dorst | Nachtdieren

BNNVARA heeft met Ryanne van Dorst een presentatrice die het voor elkaar krijgt om de meest bijzondere mensen voor de camera te krijgen. Zij liet dat al merken met het programma ‘Geslacht‘ en als deelneemster bij ‘Ranking The Stars‘ en ‘Het Perfecte Plaatje‘. Er is een nieuw programma te zien op de dinsdagavond, want daar gaat de presentatrice ’s nachts de weg op de nachtdieren van Nederland op te zoeken.

Het programma ‘Nachtdieren’ is op het lijf geschreven voor Ryanne. Zij gaat in haar eigen auto kris-kras door Nederland om daar mensen te interviewen. Dat doet zij op een enthousiaste manier, zonder dat daar de nodige angst of tegenslag bij komt kijken. Vol enthousiasme stort Ryanne zich erin, en met de camera achter zich aan komt zij in de meest bizarre situaties.

Als ik naar het programma ‘Nachtdieren’ kijk, wordt ik daar heel enthousiast van. Want er komen heel veel verschillende soorten mensen in één nacht voorbij. Waar ik ook met volle verbazing naar zat te kijken, is hoe makkelijk zij de mensen aanspreekt. Het is voor mij vreemd dat er zoveel mensen nog actief zijn ’s nachts. Mocht ik op dat moment over straat gaan, ik zie niet zoveel mensen.

Een aantal jaar geleden had de NPO een soort gelijk programma, de manier waarop het werd gebracht was anders. Toch zag je de onbekende Nederlander terug komen. Ik heb het over ‘Man Bijt Hond’. Daar zag je ook een diversiteit aan mensen, en dat zelfde gevoel lijkt Ryanne met ‘Nachtdieren’ ook te hebben gepakt.

De verschillende elementen maken het programma Nachtdieren een succes

Het programma ‘Nachtdieren’ had niet kunnen bestaan zonder de inbreng van Ryanne. Zij krijgt het voor elkaar om mensen zonder enige gene en twijfel voor de camera te krijgen. Er zijn gevallen waarbij mensen niet in beeld willen, zodra zij akkoord zijn gegaan. Dan gaan alle remmen los. Iets wat ik heel erg kan waarderen aan het programma.

Het is authentiek en je krijgt een goed beeld wat mensen wakker houdt. Van emotionele gesprekken met ouders die zich gigantische zorgen maken om de kinderen. Tot mensen die het heerlijk vinden om ’s nachts aan het werk te zijn. Het kan heel vermoeiend zijn om het programma ‘Nachtdieren’ te maken, toch zou ik meerdere seizoen willen zien. De combinatie van Ryanne, haar enthousiasme en de openheid van de mensen maken het programma tot een succes.

Latest Reviews

Ook interessant
Jamai – Genoeg Te Doen