Sam Tinnesz lanceert zijn solo album Babel

Voordat Sam Tinnesz zijn solo carrière de lucht in ging, hoorde je zijn muziek in films en series voorbij komen

Sam Tinnesz
Bron: Music Create Us

2017 was het jaar dat Sam Tinnesz zijn solo carrière zal laten starten, en dat ging zo goed dat hij een solo album met heel wat pareltjes lanceerde. Achter de schermen is hij geen onbekende. Je hoorde de muziek die hij als songwriter schreef in film, series en trailers voorbij komen. Zo hoorde je in The Hunger Games, The Walking Dead maar ook in Spider-Man: Homecoming zijn stempel als Nashville afkomstige artiest op de soundtrack of trailer.

Hij heeft geholpen om de stad die bekend staat om de country muziek een tegen geluid te laten horen. Sam Tinnesz werkte samen met band en producers, wie net als hij, de grenzen van de stad muzikaal en creatief wilde opzoeken. Een aantal producers hebben ook mee gewerkt aan het eerste volledige album Babel van Sam Tinnesz. Achter de schermen werkte onder andere Jeremy Lutito, Josh Hawkins, Robert Marvin en Matthew Bronleewe mee aan het album.
Het zijn zeven nummers die de diversiteit van Sam laten horen. Van donkere pop nummers tot wat lichter materiaal dat je voor verschillende gelegenheden kan opzetten.

Waar haalde Sam Tinnesz zijn inspiratie voor Babel vandaan?

Sam Tinnesz album Babel
Bron: iTunes / Apple

De relatie die Sam Tinnesz al een aantal jaar heeft is één van de onderwerpen die je terug hoort op Babel. Je hoort onderwerpen als liefde, tegenspoed en het gevecht tussen goed en kwaad. Je hoort in de teksten terug dat het persoonlijk en soms een beetje zwaar kan zijn. Daarentegen is de muziek groots en het komt heel filmisch over. De nummers zouden heel goed gebruikt kunnen worden in de blockbusters van nu. Er is gebruik gemaakt van elektronische programmering, instrumenten, synthesizers, hedendaagse geluiden en de geschiedenis van Sam Tinnesz zelf.

Tot nu toe heeft hij grotendeels van de nummers als single uitgebracht. Dit om het uitkomen van Babel te promoten. Maar vooral om ieder nummer in de spotlight te zetten. Dit omdat het album een diversiteit aan geluid en teksten heeft kan het zijn dat een nummer wordt overgeslagen. Hij is geen nieuwkomer als songwriter, naast de filmmuziek dat hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt, was Sam druk bezig met singles uitbrengen.

Sam Tinnesz vertelde in een interview dat hij door het samen met andere artiesten, zijn eigen geluid had gevonden. Er is op het album ook plek voor andere artiesten. Je hoort op Babel Yacht Money, Super Duper en Silverberg. Wat Sam heel goed doet is de juiste mensen om verzamelen om mee samen te werken. Ieder nummer heeft de juiste artiest en dat hoor je. Sam Tinnesz is een artiest die naast het bespelen van instrumenten, schrijven van muziek en zingen meer in zijn mars heeft. Hij blijft kijken hoe hij zijn stijl kan vernieuwen en blijft daardoor terreinen en genres ontdekken.

Latest Reviews

Ook interessant
Met Ron Goossens: Low-Budget Stuntman is er een film neergezet waar harde humor de hoofdrol in heeft
Ron Goossens: Low-Budget Stuntman Review