Music Listed

Samenwerkingen met Nederlandse artiesten

Luister naar de zomerhits waar Nederlandse artiesten op te horen zijn

De zomerhits kunnen niet zonder samenwerkingen waar Nederlandse artiesten bij betrokken zijn. In sommige gevallen is het niet meteen duidelijk dat een Nederlander te horen is op het nummer. Dat maakt het niet minder speciaal dat een nummer nationaal en internationaal succes is

Wil je meer zomerhits van de afgelopen jaren horen? De afgelopen weken heb ik er al veel gedeeld. Begin met de eendagsvliegen tussen de zomerhits. Vijf nummers waarbij je niet stil kan blijven zitten.

Eendagsvliegen tussen de zomerhits

Natalie La Rose feat. Fetty Wap – Around the World

Twee jaar geleden werd het nummer ‘Around the World’ uitgebracht. Niemand minder dan Natalie La Rose was te horen op de single. Het was haar tweede nummer dat internationaal werd uitgebracht. Bekende rapper Flo Rida ontdekte de zangeres nadat zij een ontmoeting met hem had.
Haar eerste single ‘Somebody’ was een mega hit en ‘Around the World’ was de opvolger. Eén van mijn favoriete singles die in de zomer van 2015 zijn uitgebracht.

Will.I.Am feat. Eva Simons – This is Love

De carrière van zangeres, producers en deejay Eva Simons ging sky high op het moment dat zij een wereldhit scoorde samen met Will.I.Am.
‘This is Love’ kwam in eind mei 2012 uit. En de weken die daar op volgde kon je niet om het nummer heen. Eva Simons is één van de Nederlandse artiesten die mocht optreden bij het programma America’s Got Talent.
Met ups en downs is Eva bezig met haar muziek, met haar nieuwe single ‘Guaya‘ is zij op de goede weg. En dat mag net zo’n grote hit worden als ‘This is Love’.

Alain Clark feat. Dane Clark – Father & Friend

In 2007 kwam de single ‘Father & Friend’ van Alain en Dane Clark uit. Alain maakte zijn internationale entree met de single en dat scoorde in een aantal Europese landen. Het was een hit die op de dag van vandaag gedraaid wordt op verschillende gelegenheden. Een mooi nummer dat laat horen en zien hoe de band tussen vader en zoon zijn.
De album ‘Live it Out’ is was een groot succes, wat ik heel erg jammer vind is dat de recente muziek niet vaker op de radio gedraaid wordt.

Junkie XL feat. Elvis Presley – A Little Less Conversation

Er was een tijd dat Junkie XL muziek maakte dat op de radio werd gedraaid. Een aantal jaar geleden scoorde hij een megahit samen met Elvis Presley. Laat ik het erop houden dat hij de stem en het nummer heeft gebruikt om een nummer te maken anno 2002.

Dat jaar werd het nummer grijs gedraaid op de internationale radiostations. Het nummer stond op nummer één in vierentwintig hitlijsten over de hele wereld. Een prestatie dat niet veel Nederlandse artiesten met hem kunnen delen. Tegenwoordig is Junkie XL bezig met het maken van filmmuziek voor onder andere Wonder Woman, Batman v Superman en Deadpool.

Latest Reviews