Bron: Pixabay | Urk

SBS 6 geeft een kijkje in de keuken op Urk!

Talpa oftewel SBS 6 heeft er een nieuwe realityserie bij, en wel met de inwoners van Urk


Afgelopen dinsdag begon SBS 6 met een nieuwe reality serie. Waar de camera’s toegang kregen in de keuken van de verschillende inwoners van Urk. Nu kan je denken dat het totaal geen interessante serie is geworden. Met dit bericht wil ik een aantal redenen geven waarom je de komende weken voor de buis zit.

Om te beginnen zijn de inwoners van Urk een eigen volk. Mensen hebben het vaak over dat de maatschappij verhard. In de nieuwe SBS 6 serie ‘Urk!’ zie je dat het daar heel gemoedelijk er aan toe gaat. De dorpsbewoners staan voor elkaar wanneer iemand in een vervelende situatie zit. In de eerste aflevering wordt er gesproken over de manier bekende omgaan met een stel dat een miskraam had.

De makers van de serie hebben er voor gekozen om de meest spraakmakende en extravagante mensen van het dorp uit te lichten. Van een jonge tweeling tot twee zussen die op hun oude leeftijd Youtube of Youptube video’s maken. Met als resultaat dat zij spellen testen, en de kunstgebitten door het beeld vliegen. De verschillende types en invalshoeken maar deze serie interessant om naar te kijken. De ene Urker is de ander, niet maar zij hebben een aantal overeenkomsten.

Je kan zeggen wat je wilt over de inwoners van Urk, maar één ding is zeker. Er zijn een aantal elementen waar je niet om heen kan. Dat is het geloof, de vis en de warme maaltijden dat tussen de middag worden genuttigd. Voor mij was het een feest der herkenning, in bijna alle gevallen dan.

Wat is mijn mening over de nieuwe realityserie Urk?


Talpa oftewel SBS 6 heeft er een nieuwe realityserie bij, en wel met de inwoners van Urk
Bron: Pixabay | Urk

Want ik heb een relatie met een Urker, waardoor je genoeg van het dorpsleven mee krijgt. De gebruiken en de manier waarop je met elkaar om gaat. Je zou verwachten dat je als homoseksuele man niet met open armen wordt ontvangen. Niets is minder waar, wat totaal tegen mijn verwachtingen in ging.

De ons kent ons cultuur is er één waar je tegen moet kunnen. In een stad ben je over het algemeen anoniem, en in een dorp wordt er op je gelet. En kijken mensen of het wel goed met je gaat. Dat in het dorp in Flevoland ook het geval. Zelf heb ik geen ervaring met de drugs en andere negatieve kanten te maken gehad.

Wat mij vooral aanspreekt aan de reality serie ‘Urk’, is dat de makers er voor hebben gekozen om de diverse kanten van het dorp en haar inwoners te laten zien. Van de rust op zondag en het geloof, tot de jeugd dat de bloemetjes buiten zet door flink wat verdovende middelen te nuttigen.

Wat ik leuk zou vinden is dat de warm gerookte vis ten sprake gaat komen. Het is namelijk heerlijk om te eten, en voor iedere ‘vreemde’ de moeite waard om alleen daarvoor al naar het bekende dorp te gaan. De komende weken ga ik de serie zeker volgen. Ben jij dat ook van plan?

Latest Reviews