Sinterklaas vind je bij Videoland

Videoland heeft genoeg om de Sinterklaas periode door te komen

Videoland heeft genoeg om de Sinterklaas periode door te komen
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Sinterklaas: & Het Gouden Hoefijzer

Sinterklaas is weer in het land en dat betekend dat de on demand dienst Videoland daar goed op in speelt. Niet alleen voor de jonge kijkers hebben zij verschillende films en series. Voor de volwassenen is er ook het één en ander te zien. Hieronder heb ik de beste titels voor je op een rij gezet. Zodat jij niet verder hoeft te zoeken, en direct kan starten met kijken!

Mocht je willen weten wat Netflix heeft te bieden? Dan moet je helaas teleur stellen. De concurrent van Videoland had vlak voordat het november was alle concert relateert aan Sinterklaas van de streamingdienst af gehaald. Of dat te maken heeft met rechten of iets dergelijks is niet bekend. Het kan zijn dat je nog geen abonnement hebt op Videoland? Geen probleem, probeer de eerste twee weken uit.

Sint & CO: De Verdwenen Sleutel

De afgelopen jaren is RTL met een ander geluid gekomen. Zodat zij de ophef rondom Sinterklaas kunnen vermijden. In 2016 kwam het eerste seizoen van ‘Sint & CO: De Verdwenen Sleutel’ uit. Waar je kennis maakt met Slim en Pret. Zij moeten leren hoe zij de beste pieten kunnen worden. Voordat zij het dak op mogen moet er examen worden gedaan.

Ondertussen is er een belangrijke sleutel kwijt, waar Slim en Pret naar op zoek gaan. Mocht je in de juiste stemming zijn? Dan kan jij je geluk op, want de serie heeft vijftien afleveringen. Zijn in één keer te bekijken, want een aflevering duur zo’n 10 minuten. Kies er een regenachtige middag vooruit, en je hebt alle afleveringen zo gezien.

Sint & Co: Het Verdwenen Boek

Twee dieven proberen het feest van de kinderen te dwarsbomen door het boek van Sinterklaas mee te nemen. Voor de pieten Slim, Pret en de andere pieten de taak om het boek zo snel mogelijk terug bij Sinterklaas te krijgen. Voor de kinderen een serie waar, gezelligheid, spanning en een lach centraal staan.

Het tweede seizoen van ‘Sint & Co’ kwam in 2017 uit en werd uitgezonden bij RTL Telekids. Maar werd tegelijkertijd gelanceerd bij Videoland. Het bevat 13 afleveringen en ook deze duren zo’n tien minuten. Ga er lekker voor zitten met het gehele gezin. Met warme chocolade melk en pepernoten.

De Pepernoten Club

De Pepernoten Club - Videoland heeft genoeg om de Sinterklaas periode door te komen
Bron: Showbizznetwork & RTL.nl | De Pepernoten Club

In 2018 wordt er afscheid genomen van ‘Sint & Co’, maar er wordt nieuwe manier gekozen om de jonge generatie aan te spreken. Het draait om de digitale wereld, en het Youtube kanaal Glitch wordt er bij betrokken. Sinds 7 november worden daar video’s geplaatst die met de serie ‘De Pepernoten Club’ te maken hebben. Zoals Do It Yourself-video’s, muziekvideo’s en challenges

Alle hectiek rondom pakjesavond wordt vastgelegd door Vlogpiet en Prankpiet. Door een grap van Prankpiet zijn zij verongeluk de verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland krijt geraakt. Met liedjes, spelletjes en tekeningen proberen zij voor 5 december de lijsten terug te krijgen.

Met het digitale tijdperk, kan het niet anders dat een aantal bekende Nederlandse Youtubers helpen om het probleem op te lossen. Zo helpt Bibi door tips te geven voor het beste verlanglijstje ooit, geeft Djamila (MeisjeDjamila) de Pieten zangles en helpt Dante (Clonny Games) met het bedenken van de leukste Sinterklaasspellen.

Lukt het ze samen Sinterklaas en de kinderen in Nederland een onvergetelijke Pakjesavond te bezorgen? Daar kan je achter komen vanaf 17 november. Dan zijn er nieuwe afleveringen te zien bij Videoland. Vanaf maandag 19 november kan je bij RTL Telekids om 07.00, 12.05 en 15.50 uur terecht om naar de aflevering te kijken. Het gebeurd vooral online maar is ook te zien op televisie.

Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer - Videoland heeft genoeg om de Sinterklaas periode door te komen
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Sinterklaas: & Het Gouden Hoefijzer

Naast de series is er ook film te zien bij Videoland. In 2017 kwam ‘Sinterklaas en het Goudenhoefijzer’ uit. Het gaat over de tienjarige Bloem. Zij is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel het verliest Amerigo zijn magische hoefijzer.

Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar één gouden hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet door gaan…

Javier Guzman – Sinterklaas Conference

In 2015 liet Javier Guzman zijn mening over Sinterklaas en alle hectiek los in de conference dat over de Nederlandse feestdag gaat. Dat is niet het enige waar de cabaretier het over heeft, want net als oudejaarsconferences wordt ook hier het jaar 2015 onder de loep genomen. Wat voor een eerlijke mening van Javier zorgt. Zonder dat er doekjes om worden gewonden.

Zoals je kan verwachten komen alle belangrijke momenten van 2015 voorbij. En is dit vooral geschikt voor de wat oudere kijker. Zorg er voor dat de kinderen op bed liggen voordat je de Sinterklaas conference van Javier Guzman opzet.

Latest Reviews

Ook interessant
Alarm Clock 2.0