Documentaire

Smaakvolle documentaires vol met voedsel bij Netflix

Urenlang kijk plezier als je naar deze smaakvolle documentaires kijkt bij de on demand dienst

Als je lid bent van verschillende on demand diensten dan weet je dat er genoeg online staat om te kijken. Qua documentaires is er voor ieder wat wils. Ik had sport documentaires, documentaires over artiesten en documentaires die je een kijk in de LHBTI community geven.

Wat ik nog niet heb gedeeld zijn een aantal smaakvolle documentaires. Zij even een kijkje in de kijken, en zo kan je het smakelijke zien zonder dat je keuken vol staat met potten en pannen. Je kan tijdens het kijken inspiratie doen voor gerechten die je kan gebruiken als je uitgebreid wilt koken.

What The Health

De ongezonde levensstijl en het eten dat vol met suiker, zout en andere ongezonde toevoegingen zit nekt de samenleving. In What The Health, stellen deskundige het probleem aan de kaak en laten zien wat de regering anders organisaties doen dat mensen ongezond blijven eten en leven. Zelf hebben mensen daar een aandeel in, want je bepaald zelf wat je eet en drinkt.

Toch zorgen de ongezonde levensstijlen en voedingspatronen dat mensen dood aan aan verschillende aandoeningen. Er kan van alles aan gebeuren, maar wat? In What The Health, één van de smaakvolle documentaires zet je met beide benen op de grond over wat je dagelijks eet. De makers hebben eerder de Cowspiracy gemaakt en hebben daar aandacht en prijzen voor gekregen. Terecht wanneer zij de waarheid boven tafel leggen en dat zo vormgeven dat het nog interessant is.

Cooked

In de documentaire Cooked laat best selling author Michael Pollan opzoek naar de ware aard van het koken. Hoe leer je op een jonge leeftijd de tradities en kennis van je ouders die bij het koken komen kijken? En hoe gaat de samenleving om met koken? Bedrijven proberen op veel verschillende manier het koken over te nemen door kant-en-klare maaltijden aan te bieden of potjes en pakjes op de markt te brengen. Sommige recepten gaan van vader op zoon of moeder op dochter en dat kan al jaren zo zijn. Dat kan verloren gaan.

Michael laat in vier smaakvolle documentaires Vuur, Water, Lucht en Aarde zien wat de elementen te maken hebben met koken en de connectie met de samenleving. Een prachtig vierdelige serie documentaires waar je kennis op doet en soms gaat watertanden.

The Mind Of A Chef

Voor deze serie aan smaakvolle documentaires moet je even voor gaan zitten. Want er staan nu vijf seizoenen van The Mind Of A Chef online. In de vijf seizoenen zie je hoe producer en presentator Anthony Bourdain de hele wereld overvliegt om de verschillende smaken te proeven. Zij gaat niet bij de eerste de beste langs om daar eten te proeven, maar bij de chefs die wereldwijd bekend zijn.

Als je niet genoeg kan krijgen van alles wat met koken te maken heeft dan moet je The Mind Of A Chef gaan kijken. De zestien afleveringen die ieder seizoen bevalt zal de komende uren voor genoeg vermaak en een prikkeling voor de smaak pupillen zorgen.

Latest Reviews