Wat gebeurd er als yeti's de mensheid ontdekt? Je ziet het in Smallfoot
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Smallfoot

Smallfoot Review

Wat gebeurd er als yeti’s de mensheid ontdekt? Je ziet het in Smallfoot

Wat gebeurd er als yeti's de mensheid ontdekt? Je ziet het in Smallfoot
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Smallfoot

Voor Warner Bros kwam ‘Smallfoot’ iets te vroeg naar de bioscoop. Toen ik de film voor het eerst zag, was het naar mijn idee beter geweest als het in de winter was uitgekomen. Een kleine kanttekening, maar voor Karey Kirkpatrick en Jason Reisig moet dit een feest zijn geweest om aan te werken. Karey Kirkpatrick was de regisseur en daar kwam Jason Reisig later bij, als co-regisseur. Zij hebben beide de creativiteit kunnen benutten. In de recensie hieronder lees je of dat goed is uitgepakt.

De film ‘Smallfoot’ zet een mythe op zijn kop als een slimme jonge yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze ‘Smallfoot’ zorgt voor oproer binnen de onwetende yeti-gemeenschap; Wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje?

Als je kijkt naar de films die de beide heren in het verleden hebben gemaakt, kan je de stijl van animeren er heel goed uithalen. Zij werkte bijvoorbeeld aan ‘Kung Fu Panda’ en ‘Shrek’. De personen, locaties en andere voorwerpen hoeven niet al te realistisch worden gemaakt. Er moet een beetje fantasie in verwerkt zijn om het interessant te maken. Dat is bij ‘Smallfoot’ zeker het geval, je merkt dat zij hebben gekeken wat het beste werkte voor de film.

Van machines die van steen waren gemaakt. Tot en met de lampen stad onder aan de berg en de manier waarop de mensen en yeti’s zijn geanimeerd. Dat sprak mij heel erg aan de nieuwe en kleurrijke Warner Bros animatie film. Daarmee past het ook goed in het straatje van bijvoorbeeld ‘Storks‘. Waar dit ook duidelijk naar voren kwam.

Met een twist en boodschap blijft Smallfoot een verademing

Met een twist en boodschap blijft Smallfoot een verademing
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Smallfoot

Tegenwoordig proberen schrijvers van scripts er voor te zorgen dat een film als ‘Smallfoot’ interessant blijft om naar te kijken. Er wordt een twist in of aan het verhaal gebracht. Zodat het net anders is, dan dat je bent gewend. Hier werkt het heel erg goed. Want je krijgt als ware een spiegel voor over de mens. De yeti’s zien de mens als vreemde wezens, die alleen maar op zichzelf zijn gericht. Of mensen pijn doen om er beter van te worden. Dat is niet altijd het geval, maar in sommige situaties is dat heel herkenbaar.

Ook de manier waarop de twee werelden in beeld worden gebracht bij ‘Smallfoot’ was heel erg leuk om te zien, maar vooral om te horen. Van de zware grommen van de yeti’s tot en met de kleine piep stemmetjes. Dat zorgde voor de nodige humor. Want hoe vaak het niet verstaan van elkaar, wordt gebruikt in films. Het blijft leuk om naar te kijken.

Wat gebeurd er als yeti's de mensheid ontdekt? Je ziet het in Smallfoot
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Smallfoot

Natuurlijk zit er is ‘Smallfoot’ ook een boodschap verwerkt. En om precies te zijn twee! Want de yeti’s krijgen te horen dat zij op een rots wonen op een wolken zee. Zodat zij beschermt zijn voor de kwade mensen. Dit wordt hen voorgelogen, omdat de waarheid te hard zou kunnen zijn. De conclusie van alles, is dat je beter de waarheid kan vertellen.

6
Scooby-Doo en zijn vrienden zijn naar 2020 gehaald
Welke plannen worden losgelaten bij de animatie film Scoob!?

Ook al is het hard, dan kan je zelf de conclusie trekken of het goed of slecht is. Een wat kleinere boodschap, maar zeker waardevol anno 2019. Is het maken van filmpjes die niet tot de waarheid behoren. Mensen doen alles om beroemd te worden, en soms moet je het laten, om iets te doen wat goed is.

De muziek in Smallfoot is een extra toevoeging

De muziek in Smallfoot is een extra toevoeging
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Smallfoot

De muziek van ‘Smallfoot’ paste perfect bij het verhaal, de animatie, maar vooral bij de acteurs. Het was geen over de top muziek, waarbij de boxen eruit knalde. Maar het voegde wat toe aan het verhaal, en zorgde dat het verder kon gaan. De stemmen van Channing Tatum, James Corden en Zendaya waren perfect. Ik wist niet eens dat Channing Tatum kon zingen. Van de andere twee acteurs wist ik dat wel. Na ‘Into The Woods’ en ‘The Greatest Showman‘.

Ik raad je zeker aan om ‘Smallfoot’ te gaan kijken. Het heeft alles om je anderhalf uur te vermaken. Met humor, muziek, een boodschap en prachtige animatie. De film is geschikt voor alle leeftijden, en daar hebben de makers ook rekening mee gehouden. Zeker als je van animatie houdt dan is dit geweldig om naar te kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
De 22 July trailer weet het angstaanjagende gevoel van de aanslagen al over te brengen
22 July Trailer