Snatched

Amy Schumer en Goldie Hawn zijn moeder en dochter in de film Snatched

Snatched movie poster
In de film Snatched spelen Amy Schumer en Goldien Hawn moeder en dochter.
Nu komt de komedie in een tijd nadat de comédienne felle uitspraken deed over de huidige president van Amerika.
Daarmee haalde zij de woede van heel wat Amerikanen op de hals en gaan die mensen wel naar bioscoop?
Want je moet als acteur zoveel mogelijk mensen naar bioscoop zien te krijgen. Anders ben je voor filmstudio’s niet interessant om de hoofdrol in een film te spelen.

Achter de schermen moeten alle partijen ook goed samenwerken. Dat betekend dat de script schrijver of schrijfster met een heel goed script moet komen. Katie Dippold schreeft het script voor Snatched. Maar dat deed zij ook voor The Heat en de flop van vorig jaar Ghostbusters.
Eén van de producers is Paul Feig. Hij wist van Spy een hit te maken maar verknalde het samen met Katie bij Ghosterbusters. Beide kregen een herkansing, maar pakt het goed uit?

Dit is Snatched

Wanneer haar vriend haar dumpt overtuigt Emily, een spontane vrouw van in de 30, haar uiterst voorzichtige moeder om haar te vergezellen op een vakantie naar Ecuador.
Op aandringen van Emily gaat het tweetal op zoek naar avontuur maar in plaats daarvan worden ze plots ontvoerd. Als de twee zeer verschillende vrouwen gevangen zitten wordt de moeder-dochter relatie danig op de proef gesteld.

Dit vond ik van Snatched

Ik was benieuwd hoe Amy Schumer en Goldie Hawn de moeder en dochter relatie zouden spelen. Want het kan in films geforceerd overkomen. Vanaf het eerste moment dat Amy Schumer op het grote scherm te zien is weet je dat haar personage de vrouw van nu is. Zij is bezig hoe andere over haar denken, en om complimenten te krijgen over haar leven deelt zij alles op de sociale media.
Toen de dames samen in beeld kwamen wisten zij mij in eerste instantie niet direct te overtuigen dat zij moeder en dochter waren. Naarmate de film vorderde begon ik het te geloven.

Katie Dippold schreef het script en daar hangt veel vanaf. Want weet zij een verhaal te schrijven die de kijker blijf boeien. Maar ook moeten de grappen goed geschreven zijn. Ook al zat de vorige samenwerking van Paul Feig en Katie Dippold vol met improvisatie. De makers probeerde Snatched vol te stoppen met grappen, en voor mij was het te veel want de ene grap was niet gemaakt of er kwam een andere grap achteraan. De ‘ranzige’ grappen wist ik het meest te waarderen. Bijvoorbeeld dat de borst uit Amy haar jurkje hing.

Amy Schumer Snatched

Het verhaal zelf is niet heel origineel, maar het werkte wel. Als je de trailer van Snatched hebt gezien weet je wat je gaat krijgen. Moeder en dochter moeten terug zien te komen naar de bewoonde wereld. Je volgt de dames en iedere keer komen er andere mensen het verhaal in lopen om ze naar de bewoonde wereld te krijgen.
De interacties zorgen humor en scenes waar jij je als kijker afvraagt welke kant het op gaat.
En dat zorgt voor verrassende twisten in de film. De ene keer pakt het goed uit en de andere niet.

Mijn Conclusie

Als ik alle min en pluspunten bij elkaar op tel is het een oké film die je kan zien in de bioscoop.
Mocht er op dit moment niets anders in de bioscoop draaien wat je wilt zien. Dan is Snatched een prima optie.
Er zit humor in en de actie en humor scenes passen heel goed bij elkaar. Wil je wachten tot dat je het thuis kan streamen? Geen probleem, kijk de film dan samen met je moeder onder het genot van een hapjes en een drankje.

Latest Reviews

Ook interessant
New Music: Calum Scott, Tom Tukker en Sammy Porter