Soof 2

Hoe gaat het met het restaurant en de relatie van Soof in het vervolg Soof 2?

Soof 2
Afgelopen week schreef ik al over de film die Videoland vers uit de bioscoop had gehaald.
Ik ben eens goed voor Soof 2 gaan zitten want ik had goede herinneringen aan het eerste deel.
Het had humor, acteurs die de rol goed neerzette en een goede kijk hoe het echte leven ook kan zijn.

Weet de regisseur Esmé Lammers het stokje goed over te nemen van Antoinette Beumer? Maar weten de acteurs de humor en het echte leven drie jaar later weer zo neer te zetten?
Je kan mijn mening lezen na het verhaal van Soof 2 en de trailer van de bioscoop hit van 2016 en begin 2017.

Dit is het verhaal van Soof 2:

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op.
Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt.
De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tiener sores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak.
Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke.

Dit vond ik van Soof 2

Mijn verwachtingen waren hoog toen ik de film opzette. Ik heb met veel plezier gekeken naar het eerste deel en de lat lag hoog.
Het was natuurlijk de vraag welke kant het verhaal op zou gaan. Want aan het einde van het eerste deel komen ze naar wikken en wegen terug bij elkaar.

Wat ik aan het begin al aan gaf was dat ik hoopte dat het echte leven weer terug zou komen in Soof 2.
Dat hebben de makers en acteurs heel goed gedaan. Scheiden gebeurd tegenwoordig iedere dag en (bijna) iedereen heeft er wel mee te maken gehad. Toch is er altijd één partij dat probeert alles bij elkaar te houden.
Dat is Soof in de film. Zij heeft excuses en probeert alles en iedereen onder controle te krijgen.
Natuurlijk lukt dat niet want, ex-man, kinderen, de zaak alles loopt in het 100 en Soof gaat daar op haar eigen manier mee om.

Als kind van gescheiden ouders zijn een aantal situaties in de film heel herkenbaar. Zoals dat aan het begin ouders bij elkaar op de koffie komen en op ten duur de kinderen voor de deur afzetten.
Ook het gedoe met daten, wanneer ga je de nieuwe partner voorstellen aan de kinderen en ik kan nog wel even door gaan. Dat waren stuk voor stuk situaties die voor mij heel herkenbaar waren. Dat deden zij met een dosis humor dat ik heel erg kan waarderen.

Verder was Soof 2 voor mij een film dat de hele tijd rustig door ging. Er gebeurde niet iets spannends of een twist in het verhaal zodat je als kijker weer geprikkeld wordt om te kijken.
Ik had tijdens het kijken ook wat anders kunnen gaan doen en tien minuten later kan je nog steeds het verhaal volgen dat de film verteld.

Mijn Conclusie

Mijn conclusie van Soof 2 is dat dit een film is die je lekker weg kijkt. Als je het eerste deel hebt gezien dan is het vervolg zeker de moeite waard om te gaan kijken.
Ondanks dat de film van begin tot eind rustig door gaat is het wel een vermakelijke film.
Wil je de film gaan zien? Ga snel naar Videoland, daar staan Soof en het vervolg voor je klaar.

Latest Reviews

Ook interessant
Music Cover
Lisa Lois – Water Under The Bridge