Soulvation – Reset Your Brain


Soulvation wist in het begin van de 00’s te scoren met house muziek


Ken je de klassieker ‘Reset Your Brain’ van Soulvation nog? In de begin jaren van deze eeuw hebben zij een aantal hits gescoord die je meteen herkend wanneer je die hoort. De single die ik vandaag met je deel is de grootste hit die zij in Nederland scoorde. Daar begon het niet bij, want in 2001 kwam de eerste single ‘I Just Can’t Stop’ uit.
Dat was het begin van het eerste album.

Deejay Ronald Molendijk (bekend als Idols jurylid maar ook als muziek deskundige bij RTL Boulevard) en Jeroen Rietbergen (toetsenist bij de Edwin Evers band) wilde house muziek live bij de mensen laten horen. Daar moet meer bij komen dan alleen een goede beat. Daar moest zang bij en zij wisten Caroline Dest en Marloes Nova te strikken om bij Soulvation te komen zingen. Op een aantal nummers van het album Some Love waren Hans Dulfer en Candy Dulfer te horen met de gastbijdragen.


‘Reset Your Brain’ is de grootste en meest catchy hit van Soulvation


Soulvation speelde na het uitbrengen van de eerste single en album op verschillende festivals. Voordat de zomerhit van 2002 ‘Summer In The City’ uitkwam wisselde de band van platenmaatschappij. Volgens Ronald Molendijk werden zij bij de oude platenmaatschappij als band verwaarloosd. De single werd een groot succes en kwam daarom ook op het nieuwe album ONE te staan. Het hele album was een groot succes en zeker toen de megahit ‘Reset Your Brain’ uit kwam.

Niet alleen in 2003 was het nummer een hit, tot op de dag van vandaag blijft het een super catchy maar vooral een lekker nummer. Soulvation wist te scoren met de single en het nummer schoot de hitlijsten in en wist op de tiende plek in Nederland te eindigen. Om goed terug te komen heeft het even geduurd voordat er een derde album werd uitgebracht. In 2006 werd Motivation uitgebracht met daarop de hit ‘I Wanna Be With You’.
Na het succes werd het heel stil rondom Soulvation. Heel officieel zijn zij niet uit elkaar gegaan, maar sinds 2010 is de band niet meer actief geweest.

Deee-Lite – Groove Is In The Heart

Heel jammer want ik denk dat Soulvation goed met de tijd mee had kunnen gaan. Ondanks dat de dance muziek bijna vermengd is met de pop muziek. Zij zouden makkelijk een eigen twist aan de muziek kunnen geven. Door andere invloeden te combineren, zolang het maar catchy en heel goed dansbaar is.

Latest Reviews

Ook interessant
Worden James McAvoy en Bill Hader gecast voor ‘It: Chapter Two’?