Spanning en sensatie bij Kroongetuige aflevering 5

In Kroongetuige aflevering 5 was er eindelijk spanning en sensatie te zien

In Kroongetuige aflevering 5 is het programma eindelijk op een punt gekomen dat het super interessant wordt om naar te kijken. Het onderzoek lijkt in een stroomversnelling te komen waardoor de rechercheurs achter informatie komen die zij niet op hadden gerekend. Dat maakt het leuk om naar te kijken. Door een verdwenen briefje van in de aflevering van vorige week liepen de spanningen op, en werden er een aantal rechercheurs verdacht.

Thijs moet het onderzoek verlaten en de groep rechercheurs wordt steeds kleiner. Wat het programma interessanter maakt is dat (in het verhaal) de vriendengroep in gevaar is. Waardoor de rechercheurs, zonder het te weten, het onderzoek zo goed mogelijk moeten gaan volgen. Maar in de volgende aflevering komen zij in contact met een aantal mensen uit de vriendengroep.

De rechercheurs gaan als opdracht uit eten

Alle rechercheurs Kroongetuige afleveing 5
De rechercheurs krijgen een dilemma voor geschoteld. Als zij het onderzoek laten slagen dan gaat één persoon zonder het proces verbaal te hoeven invullen door naar de volgende aflevering. Wordt het onderzoek verknalt dan worden er vijf letters in het wachtwoord toegevoegd. Om het ingewikkelder te maken moeten de rechercheurs er achter komen wie van de gasten in het restaurant de zwarte envelop moet krijgen. Als de juiste persoon dat voor het dessert krijgt dan komt er een USB-stick met informatie terug en is er een mogelijkheid dat de juiste persoon wordt gearresteerd. Zo niet, dan is het onderzoek mislukt.

Het was een perfecte gelegenheid om te saboteren. Zeker als je nagaat dat iedere rechercheur met een andere rechercheur in contact staat met een walkie-talkie. Om het onderzoek nog meer in de war te schoppen gingen Fatima en Monica allerlei plannen maken om alles te dwarsbomen. Er werd geen letter gewonnen en alles liep mis. Marel gaat ook mee met het spel en geeft Monica de schuld van het verdraaien van informatie. Hij werd door Frits aangesproken terwijl hij stiekem iets op zijn kamer had gelegd. Wie is hier nu aan het saboteren?

Tussen de opdrachten door vind Fatima een aanwijzing voor de volgende opdracht. Niemand zag dat het aan de deur van het hotel hing. Zij deelde de informatie met Monica en Tooske. Wat mij betreft niet heel erg verstandig omdat Tooske door vele wordt gezien als Kroongetuige.

Fatima is in Kroongetuige aflevering 5 flink aan het saboteren

Eerlijkheid duurt het langst ook als je over de 5 moet springen

Pelle zit vast in een schuur en heeft het niet makkelijk. De rechercheurs moeten de telefoonnummers uit een vorige opdracht zien te bereiken. Dat kan alleen wanneer je de code kan versleutelen. Twee telefoons moeten gekraakt worden zodat de informatie die daarop binnenkomt door de rechercheurs in de gaten gehouden kan worden. Na veel gedoe begint het onderzoek. En komen zij erachter dat de lief ogende receptioniste niet is zoals zij zich voor deed.

De twee teams die werden gemaakt moesten de telefoons ongezien zien te kraken. En geen van beide wist dat voor elkaar te krijgen. Er werd sowieso geen letter verdiend omdat iedereen gezien werd. Ook was de tweede telefoon niet op tijd gekraakt waardoor het onderzoek niet werd voltooid.

Bijna iedere rechercheur heeft iemand waarbij hij/zij terecht kan met informatie. Esmee wilde testen of zij Marcel kon vertrouwen. Ook al gaf zij de verkeerde informatie. Daarmee wilde zij zien of hij het zou overleven, dan zou hij de Kroongetuige zijn. Dit had Fatima ook door en wilde daar zeker van zijn en vroeg dat na bij Esmee.

Wie is de Kroongetuige en wie moet er naar huis?

Het lijkt alsof er andere rechercheurs in de spotlight worden gezet om er voor te zorgen dat je als kijker niet meer zeker weet wie de Kroongetuige is. Esmee zit van alles te dwarsbomen en lijkt naar de voorgrond te komen als eventuele Kroongetuige. Ook had zij het pasje waar het begin van de Kroongetuige aflevering 5 mee begon.
Tooske en Frits blijft nog steeds één van de mogelijke Kroongetuige zij hebben ieders acties waarbij ik grote vraagtekens heb.

Marcel moet Kroongetuige aflevering 5 verlaten

Wat vele rechercheurs niet hadden verwacht is dat Marcel naar huis moest. Hij had het proces verbaal het slechtst gemaakt en dat zou mede dankzij Esmee zijn. Door de verkeerde informatie had hij de meeste fouten. Hij stond hoog op een aantal verdachten lijstje. Maar moest alsnog zijn spullen pakken en het onderzoek verlaten.

Bron foto’s: RTL / Videoland

Latest Reviews