Tom Holland is Spider-Man in Columbia Pictures' SPIDER-MAN™: HOMECOMING.

Spider-Man Homecoming

Tom Holland laat de frisse superheld zien in Spider-Man Homecoming

Spider-Man Homecoming Movie Poster

Sony heeft de rechten van Spider-Man en wilt daar natuurlijk geld mee verdienen. Marvel en Sony gingen een samenwerking aan en daar kwam Spider-Man Homecoming uit.
Want Sony weet alleen niet zo goed wat zij met de superheld aan moeten. Na de eerste drie films waar Tobey Maguire in de hoofdrol te zien was, ging het bergafwaarts.

The Amazing Spider-Man vond ik persoonlijk niet eens zo heel slecht. Al moet ik wel bekennen dat ik het tweede deel niet gezien heb. Want daarmee zou de studio het verprutst hebben. Marvel wilde helpen en kreeg daarvoor Spider-Man te leen voor Captain America: Civil War.
Heeft de samenwerking goed uitgepakt? Je leest het na de trailer en het verhaal van Spider-Man Homecoming.

Dit is Spider-Man Homecoming

Peter Parker keert na zijn eerste superheldengevecht als Spider-Man terug naar zijn normale leven in Queens.
Hij hoopt snel bij The Avengers gevraagd te worden door Tony Stark, maar het telefoontje blijft uit. Peter wordt ongeduldig, denkt dat hij zichzelf als held moet bewijzen aan Tony Stark en gaat vervolgens zelf op zoek naar onrecht. Tijdens deze zoektocht komt hij al snel bij een mysterieuze wapenhandel van ene Adrian Toomes.

Dit vond ik van Spider-Man Homecoming

Toen bekend werd gemaakt dat Spider-Man voor een derde keer aan een nieuwe reeks films zou gaan beginnen, waren mijn verwachtingen laag. Want in welke richting zou Sony gaan. Want na twee keer te hebben gezien hoe Peter Parker Spider-Man wordt was ik er wel klaar mee. Toch had ik goede hoop nadat ik had gezien wat Marvel had gedaan met Captain America: Civil War.

De frisse kijk wordt doorgetrokken naar Spider-Man Homecoming. Waar de makers er vanuit gaan dat jij weet hoe Peter Parker Spider-Man wordt. Tom Holland laat een jonge, nuchtere, behulpzame superheld zien die dichtbij de mensen staat.
Hij wilt graag helpen en doet er alles aan om op welke manier zijn steentje bij te dragen.

De keus van het verhaal vond ik ook heel slim bedacht. Door de vorige Avengers films erbij te betrekken ging het verhaal leven. Je weet wat er gebeurd is en wat voor troep zij hebben achtergelaten. Ik kreeg het gevoel dat Michael Keaton als Vulture de strijd aan ging met de superhelden. Een gevecht van de normale man en de superhelden.
Spider-Man zat daar tussenin omdat hij dichtbij de mensen staat maar ook een superheld is.

Tom Holland stars as Spider-Man in Columbia Pictures’ SPIDER-MAN™: HOMECOMING.

De gastrollen van Robert Downey Jr. en John Favreau vond ik leuk en zo zag je hoe Peter Parker werd klaar gestoomd om volgend jaar mee te kunnen doen met de Avengers Infinity War. Omdat het verhaal en de karakters van de bekende films te zien waren in Spider-Man Homecoming konden de ‘easter eggs’ niet uit blijven.

Zo werd Miles Morales het neefje van Aaron Davis al genoemd. Hij is de Spider-Man met een andere huidskleur.
Volgend jaar krijgt hij zijn eigen animatie film. Maakt hij daarna de overstap naar de live action superhelden films?

Ik kan alle verwijzingen naar andere films wel benoemen, maar Spider-Man Homecoming zat bomvol waardoor ik tijdens het kijken vaak een ‘Oh ja’ moment had. Dat maakte het kijken naar de film extra leuk.

Mijn Conclusie

Tom Holland weet samen met Sony en Marvel een frisse start te maken voor een nieuwe reeks Spider-Man films.
Spider-Man Homecoming is een goede introductie van de samenwerking die de twee studio’s zijn aangegaan. Dat zie je in alles terug. Ben je een Marvel fan of kijk je graag naar superhelden films? Dan moet je deze film zeker gaan kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Movie News: Disney schrapt een film, Het Harvey Weinstein schandaal en Gambit komt eraan