Blog Sporten

Ik heb het sporten weer opgepakt

Het heeft even geduurd, maar ik heb het sporten weer opgepakt

De vorige keer dat ik een bericht over sporten schreef had ik het over oordopjes of over vijf tips hoe jij een workout het beste kan beginnen. Het heeft even geduurd maar ik heb ben weer begonnen met sporten, ik heb mijn sporttas opgepakt en ben naar de sportschool gegaan.

Vijf tips om je workout goed te beginnen

Want ik ben nog niet begonnen met het hardlopen, dat betekend niet dat ik het hardlopen vaarwel heb gezegd. Maar dat ik eerst mijn conditie wil opbouwen en mijn lichaam wil laten wennen aan het regelmatig sporten.
Dat gaat mij tot nu toe goed af. Als ik ga sporten in de sportschool begin ik eerst met hardlopen op de loopband.
Ik bouw nu op door de duur en de snelheid met iedere keer dat ik ga sporten omhoog te gooien.

Het sporten oppakken gaat makkelijker met muziek

Ik kan niet zonder muziek sporten en dat gebeurde mij afgelopen week. Sinds eind vorig jaar heb ik een draadloze koptelefoon en die had ik de keer daarvoor aan laten staan. Ik wilde niet stoppen en ben zonder muziek gaan sporten. En moet zeggen dat het mij beter af ging dan dat ik had verwacht. Normaal gesproken ben ik aan het playbacken als ik aan het hardlopen ben op de loopband.

Het zorgt ervoor dat ik de tijd vergeet, maar ook dat ik mijn ademhaling onder controle kan houden. Wat het wel veroorzaakt zijn vreemde blikken van mensen die zien wat ik doe. Het boeit mij niets, want ik vind het leuk om met lekkere muziek mee te playbacken en het helpt mij.

Verder heb ik een aantal oefeningen die ik doe en dat volg ik netjes. Op een manier dat ik daarna helemaal kapot ben. Maar er is een nieuwe machine of workout waar ik aan ben begonnen. Voor mij is het een uitputtingsslag om het te doen. Want je bent binnen een aantal minuten helemaal buiten adem. Ik heb het over de Jacobs Ladder. Het is een ladder waar je omhoog kan lopen zonder dat je een meter naar boven gaat.

Sporten opgepakt met de Jacobs Ladder

Je verbrand snel calorieën, maar je moet wel goed opletten. Anders lig je onder aan de Jacobs Ladder omdat je voeten niet goed meekomen. Als je ook zon ladder op bij de sportschool hebt, ga het proberen. En je moet mij wel gelijk gaan geven dat het een energie slurpende workout is.
Ik hoop in het volgende bericht kan mede delen dat ik het hardlopen heb opgepakt. Dat is namelijk mijn doel om de komende week/weken voorzichtig te gaan doen.

Latest Reviews