Thismademyday-spotify

Spotify zorgt voor je persoonlijke tijdcapsule

Spotify

Spotify lanceert een nieuwe persoonlijke afspeellijst in de vorm van een tijdcapsule

De on demand muziek dienst Spotify probeert je langer naar alle albums, EP’s en afspeellijsten te laten luisteren. Dat doen zij op een zo persoonlijke mogelijk afspeellijst te maken. Dat deden zij eerder met een afspeellijst die terug blikt op de zomerhits waar je de afgelopen jaren naar geluisterd hebt. En zij lieten je vorig jaar zien naar welke nummers jij het meest had geluisterd. Een soort van eigen hitlijst van het hele jaar 2016. Dit keer laat Spotify je ook terug in de tijd gaan. Alleen is het niet naar een bepaalde periode of jaar.

Spotify heeft gekeken naar de muziek die in de hitlijsten stonden vanaf het moment dat je geboren bent. Zij hebben jouw geboortejaar gebruikt om een twee uur durende afspeellijst te maken. En als je vrienden, familieleden die in een ander jaar zijn geboren hebt. Dan zie je al een heel groot verschil in de hitlijsten. Dus leg de hitlijsten naast elkaar en kijk welk jij het leukste vindt om te beluisteren.

De on demand dienst stuurt je terug in de tijd met je persoonlijke tijdcapsule

Het kan ook zijn dat je bij een aantal of juist heel veel herinneringen hebt, want de hits kwamen met nieuwe fases in je leven. Daar maakt je dingen mee die je bij blijven. En omdat de tijdcapsule de nieuwe persoonlijke afspeellijst van Spotify jouw jeugd in het teken zet kan het niet anders dat je ze stuk voor stuk kent. Nu hoef je niet direct voluit mee te gaan zingen, maar neurie op z’n minst mee met de oude hits.

Hierboven vindt je mijn persoonlijke tijdcapsule van Spotify. Het zijn hits die vanaf 1989 tot en met het einde van mijn jeugd in de hitlijsten stonden. In mijn tijdcapsule staan een aantal nummers waar ik een herinnering aan heb. Zoals: ‘Sexyback’, ‘Baby Boy’ en ‘She Wants To Move’. Welke nummers met herinnering staan er in jouw persoonlijke tijdscapsule.

Latest Reviews

Ook interessant
Kroongetuige 2018 – Aflevering 2