Televisie blog Review

Spuiten en Slikken 2.0

Het programma Spuiten en Slikken maakt sinds 2005 al spraakmakende televisie

Het programma Spuiten en Slikken gaat al een aantal jaar mee.
In 2005 kwam het spraakmakende programma op televisie en zorgde zelfs voor kamer vragen.
Want het kon toch niet dat er over seks, drugs en alles wat daar bij komt kijken wordt besproken op televisie. Het was helemaal een schande dat dit bij de publieke omroep werd uitgezonden.

Die tijd is geweest en in de loop der jaren heeft het programma een flinke metamorfose gehad.
Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink waren de eerste presentatoren. En daar zijn ook een aantal verschuivingen in geweest. Je zag Nicolette Kluijver, Dennis Storm, Zarayda Groenhart, Geraldine Kemper, Jan Versteegh en Gwen van Poorten voorbij komen bij Spuiten en Slikken. De nieuwe presentatoren die bij BNN kwamen mochten het spraakmakende programma gaan presenteren. Dat werd uitgezonden vanuit de BNN studio met daarbij filmpjes die vooraf waren opgenomen.

In de zomer laat Spuiten en Slikken op reis zien wat er internationaal gebeurd

Wat ik veel interessanter vond en vind om naar te kijken is Spuiten en Slikken op reis.
De zomer variant laat zien hoe er in andere delen van de wereld wordt omgegaan met seks en drugs. Deze versie wordt sinds 2009 uitgezonden en komt jaarlijks terug terwijl Nederland aan het strand of op vakantie is.
Je ziet hoe de presentatoren over de hele wereld vliegen om reportages te maken. Heel interessant want je krijgt mee hoe het ook anders kan zijn. Vaker in de extreme vorm en dat maakt het kijken meer dan waard.

Omdat de jongeren van tegenwoordig steeds meer op het internet kunnen vinden moet het programma Spuiten en Slikken daar ook in mee gaan. Vorig jaar is het Youtube kanaal Drugslab gestart en daar wordt wekelijks een drug getest. Er is aan de internationale kijkers gedacht door er Engelse ondertiteling aan toe te voegen.
De studio werkte niet meer zoals dat aan het begin deed en die heeft BNN bij het grofvuil gezet.
Een nieuwe opzet voor het programma en daarmee is Spuiten en Slikken 2.0 geboren.

Spuiten en Slikken 2.0 is de nationale variant van de zomer editie

Het is de nationale versie van de reis editie. Iedere presentator maakt een reportage over een onderwerp dat met seks of drugs te maken heeft. In iedere aflevering krijg je een variatie aan onderwerpen. Twee om precies te zijn.
De manier van presenteren vindt ik heel erg op het BNN Youtube programma #BOOS lijken.

https://youtu.be/bLtM3M8aGaw

Er wordt humor gebruikt en de jonge garde van BNN wordt los gelaten om ervaring op te doen als presentator. Het mooiste vind ik nog dat de presentator in kwestie met een open mind de reportage gaat draaien. Zo krijg je als kijker een goed beeld wat er gebeurd.
Ik vind het geweldig om naar te kijken. Ook al ben ik niet de doelgroep, een kijkje in een leven dat je niet leidt blijft altijd leuk!

Latest Reviews

Ook interessant
Laat Netflix met The Prom een inclusieve film zien?
The Prom Review