De zender SyFy en Netflix lanceren later dit jaar het meest geavanceerde ruimteschip Nightflyers
Bron: Netflix | Nightflyers

Stap samen met Netflix in het ruimteschip Nightflyers

De zender SyFy en Netflix lanceren later dit jaar het meest geavanceerde ruimteschip Nightflyers

De zender SyFy en Netflix lanceren later dit jaar het meest geavanceerde ruimteschip Nightflyers
Bron: Netflix | Nightflyers

In 1980 kwam het korte verhaal ‘Nightflyers’ uitgebracht door George R.R. Martin. Nu kan het zijn dat naam van deze schrijver je heel bekend voorkomt. Want hij schreef ook het verhaal van de mateloos populaire HBO serie ‘Game Of Thrones’. De schrijver was goed op dreef en schreef een serie aan korte verhalen met dezelfde titel. Hij bracht dit in 1985 uit.

Zelfs in de jaren ’80 was de filmwereld gevoelig voor boeken die het heel goed zouden kunnen doen op het grote scherm. Want in 1987 werd er al een film gemaakt met de titel ‘Nightflyers’. De technieken zijn vandaag de dag stukken beter en dat zorgt er voor dat de makers van een serie als deze los kunnen gaan.

Het had wat voeten in de aarde om de serie ‘Nightflyers’ te maken. Want de bedenker en schrijver van het boek George R.R. Martin heeft een exclusiviteitscontract met HBO. Officieel gezien kon hij zich er creatief gezien niet mee bemoeien. Toch hebben de makers van de serie hem wel als één van de producers in de credits beschreven.

Voor Netflix is dit een hele grote aanwinst, net zoals de serie ‘Star Trek: Discovery’ wordt ‘Nightflyers’ eerst bij SyFy uitgezonden. Waardoor de kans op wekelijks een aflevering heel erg groot is. Netflix is later bij dit project betrokken geraakt, en heeft de rechten buiten Amerika weten te bemachtigen. Waardoor zij ook een George R.R. Martin serie in de catalogus hebben staan.

Maak je klaar voor een hoop horror, thriller en drama in de serie Nightflyers

De zender SyFy en Netflix lanceren later dit jaar het meest geavanceerde ruimteschip Nightflyers
Bron: Netflix | Nightflyers

Een tijd geleden kwam er een andere ruimte serie naar Netflix, ik heb het over ‘Lost In Space‘. Daar draaide het om de familie en wat alles geschikt voor kinderen. Met de nieuwe serie ‘Nightflyers’ lijkt Netflix een iets volwassener publiek aan te willen spreken. Want hier kan je veel drama, horror en thriller elementen gaan verwachten.

De eerste beelden die in de bovenstaande trailer te zien zijn laten zien dat het visueel gezien een plaatje is. Tegenwoordig kan bijna iedere studios of televisiezender een ruimte serie maken. Maar dan moet het er wel goed uit zien, en dat ziet ‘Nightflyers’ er tot nu toe uit. Het mysterieuze element vindt ik geweldig, want je krijgt geen duidelijk beeld wat de bemanning van het ruimteschip staat te wachten. Netflix zegt zelf het volgende over de serie:

Als de mensheid op het spel staat, wie kunnen ze dan nog vertrouwen? Nightflyers is een psychologische thriller van schrijver George R.R. Martin die zich afspeelt in de ruimte, vlak voordat de aarde dreigt te worden vernietigd. Een team van onderzoekers bemant het meest geavanceerde ruimteschip in het universum, de Nightflyer, en probeert een mysterieus buitenaards ruimteschip te onderscheppen.
Dat wellicht de sleutel vormt tot de redding van de planeet. Als de bemanningsleden dichterbij hun doel komen, ontdekken ze dat ze worden tegengewerkt door mysterieuze krachten die zelfs hun eigen gedachten manipuleren.

Vanaf welke datum jij kan gaan kijken naar ‘Nightflyers’ is nog niet duidelijk. Zowel Netflix als de zender SyFy hebben nog geen releasedatum bekend gemaakt. Ga er vanuit dat in september of oktober de serie op de televisiezender in premiere gaat. Niet veel later zal de serie via Netflix te streamen zijn.

Latest Reviews

Ook interessant
Netflix zet de spotlight op een andere tak van de LGBTI+ gemeenschap met de Special trailer
Special Trailer