Star Wars: The Last Jedi..Photo: Film Frames Industrial Light & Magic/Lucasfilm..©2017 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi Review

The Saga Continues… Met de iconische en nieuwe karakters in Star Wars: The Last Jedi

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi Movie Poster
Twee jaar na het uitkomen van The Force Awakens is het tijd voor Episode VIII, Star Wars: The Last Jedi.
De iconische karakters zijn terug op het grote scherm en delen het met de karakters die in de vorige film werden geïntroduceerd. Zoals altijd probeert LucasFilm zoveel mogelijk geheim te houden, zodat de film voor de fans een verrassing blijft.

Regisseur Rian Johnson heeft het in de ogen van Kathleen Kennedy al een top prestatie geleverd en geeft hem de kans om aan een nieuwe trilogie te gaan werken. Nadat Episode IX is uitgekomen zal er een nieuwe trilogie worden gemaakt. De lat ligt hoog en ik ben heel benieuwd of Rian Johnson het waar heeft gemaakt. Lees de recensie van The Last Jedi na het verhaal en de trailer van de film.

Dit is Star Wars: The Last Jedi

Terwijl ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Laatstgenoemde moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Intussen vechten het verzet en de First Order hun oorlog verder uit. Die strijd brengt hen naar nieuwe plekken in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

De recensie van Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi

De film The Last Jedi gaat verder waar The Force Awakens gebleven is. Rey is op het eind waar Luke Skywalker is en de rest van het verzet is aan het vechten of op de vlucht voor The First Order. Laat ik beginnen met het goede van de film. Je stapt vanaf het eerste moment weer in het magische of betoverende wereld van Star Wars. Aan iedere detail is gedacht. Van de muziek, kostuums, bijzondere figuren en zelfs de verschillende werelden waar je in terecht komt.

Het ziet en klinkt prachtig. Ook worden er nieuwe karakters toegevoegd om naar de voorgrond de schuiven. Je merkt dat de franchise zich meer probeert te richten op de toekomst. De oude bekende acteurs worden ouder en worden zo langzamerhand de Star Wars films uitgeschreven. Wie er uit The Last Jedi wordt geschreven zal ik niet verklappen. Het is op een hele mooie manier gedaan. Een opoffering dat betekenis heeft en het verhaal voor een volgende film op weg helpt.

De humor in de Star Wars film is er leuk, toch is de humor niet op alle momenten goed getimed. Het ene moment snap je waarom er voor humor gekozen is, om het verhaal wat lucht te geven. Aan de andere kant verpest het ook scenes waar een serieuze toon nodig is. Al met al kon ik de humor erg waarderen, het werd leuker om naar te kijken.

Kylo Ren in Star Wars: The Last Jedi
Star Wars: The Last Jedi..Kylo Ren (Adam Driver)..Photo: Film Frames Industrial Light & Magic/Lucasfilm..©2017 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Was er wat aan te merken op Star Wars: The Last Jedi?

The Last Jedi duurt maar liefst 150 minuten en dat merk je ook wanneer je aan het kijken bent. Er is niets mis met een goede opbouw, alleen duurde het bij de laatste Star Wars film wel lang. De eerste helft van de film is alleen de opbouw en strijd tussen Rey en Kylo Ren, maar ook Rey en Luke Skywalker. Ondertussen gebeurd er van alles met andere karakters waardoor je wel wordt afgeleid. Maar op een bepaald moment mocht The Last Jedi in een volgende versnelling gaan.

Je merkt dat Rian Johnson een tussen film heeft gemaakt. Het is de tweede film in de trilogie en er worden een aantal opzetjes gedaan voor de volgende film. Sommige werken heel erg goed en de andere zijn te makkelijk of ging te gemakkelijk. Omdat er zoveel geheim is kan ik niet heel veel verklappen over wat er met de karakters gebeurd, welke karakters je te zien krijgt. En wat het verhaal precies in houdt. Het is leuker om de film zelf te ervaren.

Mijn conclusie is dat je als Star Wars fan zeker naar de bioscoop moet gaan om The Last Jedi te gaan kijken. Houdt je van avonturen, actie, science fiction en een beetje humor? Dan is The Last Jedi een hele leuke film om te gaan kijken. Omdat de film zo gedetailleerd is zou ik adviseren om de film op een zo groot mogelijk scherm te gaan kijken. Bijvoorbeeld op een IMAX scherm.

Latest Reviews