Creative Blog

Steve Cutts laat in een animatie zien wat Happiness is

sinds 2010 laat Steve Cutts zien hoe je animatie op een creatieve manier kan gebruiken

Animator Steve Cutts heeft tot op de dag van vandaag een lijst met creatieve creaties op zijn naam staan. Het zijn animaties waarbij de kijk op de media of op de samenleving vast legt. Het is niet altijd een vrolijk beeld dat hij laat zien. Maar dat is ook niet nodig. Ook de animatie film ‘Happiness’ is er zo één.

Hij laat aan de hand van muizen en de dagelijkse gang van zaken zien hoe je gelukkig zou moeten zijn. Of hoe de samenleving denkt gelukkig te kunnen zijn. Het is tegenwoordig niet anders dan dat je de laatste en beste smartphone, auto of andere spullen moet hebben om gelukkig te kunnen zijn. Mensen rennen naar de winkel toe om er bij te kunnen horen met de smartphone die de laatste technieken bevat. Of de auto dat net wat harder en sneller is dan die van de buurman.

De animatie ‘Happiness’ laat zien hoe de samenleving vast zit aan het consumeren

Daar komt ook nog bij dat de onrust in je lijf er voor zorgt dat je manieren gaat zoeken om gelukkig te kunnen zijn. Je bent niet tevreden met je leven op dit moment en kan letterlijk verdrinken in de drank of verslikken in de hoeveelheid pillen die je voorgeschreven krijgt. De animaties van Steve Cutts laten dat op een manier zien dat zonder enige filter binnen kan komen. Het is herkenbaar. Dan niet voor jezelf, maar wel voor mensen om je heen.

Misschien een goede eye opener voor het nieuwe jaar, 2018. Omdat de vele reclames, en andere impulsen die je krijgt van bedrijven toch blijven hangen. En er uiteindelijk voor zorgen dat je naar de winkel gaat om het ene product te komen. Ook al heb je het niet echt nodig. Als je van plan was om in het nieuwe jaar te gaan consuminderen dan is dit een creatieve manier om je over de drempel heen te krijgen.

Latest Reviews