Bron: Netflix | Stranger Things 3

Wat zijn de verwachtingen na de Stranger Things 3 Trailer?

Netflix weet de concurrentie voor te zijn met de Stranger Things 3 trailer

Netflix weet de concurrentie voor te zijn met de Stranger Things 3 trailer
Bron: GIPHY | Stranger Things 3

Nadat het tweede seizoen van ‘Stranger Things’ was uitgekomen, werd er heel geheimzinnig gedaan over het derde seizoen. Want er moest lang worden gewerkt tot dat het eind resultaat zou worden gelanceerd. Het is nu eindelijk tijd om meer informatie te krijgen, want de ‘Stranger Things 3 trailer’ staat online. Laat ik een aantal opvallende ontdekkingen met je delen.

Om te beginnen heeft Netflix er goed aan gedaan om de ‘Stranger Things 3 trailer’ vroeg in de ochtend te lanceren. Daarmee weten zij Sony Pictures voor te zijn, en is de serie het onderwerp van gesprek op Twitter. Logisch want er is meer te zien en te bespreken. Plus de hype rondom het derde seizoen is een stuk groter.

Ook al heeft Quentin Tarantino niemand minder dan Brad Pitt en Leonardo DiCaprio in de film heeft zitten. Voor Marvel is er grote concurrentie opgestaan. Want de kijker moet gaan kiezen of zij voor ‘Stranger Things 3‘ gaan of ‘Spider-Man: Far From Home‘. Natuurlijk kan je ook voor beide gaan.

Goed terug naar de Netflix serie, want aan het eind van seizoen twee werd het duidelijk dat het gevaar nog lang niet is geweken. Toch wordt het eerste gedeelte van de trailer gebruikt om je in de juiste sfeer te krijgen. De vriendschap van de steeds ouder wordende jongeren staat centraal.

De trailer van Stranger Things 3 zit bomvol met de jaren ’80

Stranger Things 3 Trailer - De trailer van Stranger Things 3 zit bomvol met de jaren '80<
Bron: GIPHY | Stranger Things 3

Ook krijg je te maken met een overvloed aan jaren ’80 referenties. Dat zie en hoor je terug in de muziek, kledingstijlen, aankleding en verschillende locaties. Wat ook direct voor een nostalgie factor kan spelen. Wanneer je in de stemming bent wordt je herinnert aan het gevaar. Want de ‘Stranger Things 3 trailer’ lijkt een mogelijke theorieën te bevestigen.

Als eerst dat de tunnels van seizoen 2 de nodige sporen hebben nagelaten. Want Billy Hargrove lijkt een grote zweer op zijn arm te hebben. Later in de trailer zie je dat er een monster in de school is, en het staat oog in oog met Eleven. Zou Billy dat kunnen zijn? Dat de zweer of andere pijnlijke plek zijn lichaam heeft overgenomen?

In het tweede seizoen ontstond er ook een vriendschap en ook lichtelijke liefdes relatie tussen Nancy en Jonathan. Zij waren op onderzoek uitgegaan om de kijken wat de onderzoekers hadden veroorzaakt. Ik twijfelde of Nancy verder zou gaan met haar journalistieke werkzaamheden. Dat lijkt zij dit keer met Jonathan te doen. Want ‘The Hawkings Post’ is opgezet. Wordt het gevaar en de vreemde ontwikkelingen bloot gelegd door de nieuwe journalist?

Waar ik bang voor was, was dat Dustin zich los zou maken van de andere vrienden. Dat is zo te zien niet het geval. Het lijkt erop dat hij een aantal dagen of weken is weggeweest. En de ‘Stranger Things 3 trailer’ begint op een komische nood met het verwelkomen van Dustin.

Met de Stranger Things 3 trailer zie je dat de cast een stuk ouder is geworden

Met de Stranger Things 3 trailer zie je dat de cast een stuk ouder is geworden
Bron: GIPHY | Stranger Things 3

Wat mij vooral aanspreekt is dat het kinderlijke van de serie af is. Je merkt dat de verschillende acteurs ouder worden, waarmee de makers het verhaal ook op een andere manier kunnen gaan vertellen. Van de eerste relaties tot en met superkrachten die steeds sterker worden. Ik ben heel benieuwd wat de nieuwe afleveringen hebben te bieden.

De makers hebben ook een aantal keuzes gemaakt als het om effecten gaat. Er is namelijk veel geld in gestoken om met de ‘Stranger Things 3 trailer’ de serie te verkopen. Van de grote explosie dat tot in de details is vast gelegd. Tot tot en met het winkelcentrum van de jaren ’80 en de kermis. Het ziet er heel goed uit en mij hebben de makers ingepakt.

Wat mij tegen staat is het midden gedeelte van de trailer. Waar er voor is gekozen om een aantal beelden te knippen en snel achter elkaar te zetten. Waardoor je het geheel in slowmotion zou moeten afspelen om alles mee te krijgen. Het draait om het effect van het monster, maar dat had ook op een ander manier gekund. Al met al is er een ijzer sterke trailer uitgekomen. Het kan niet anders dan dat Netflix weer een hit in handen heeft.

Latest Reviews