Stuart feat. Maxine – Free (Let It Be)

Deejay Stuart en Maxine scoorde in 2003 een hit met Free (Let It Be)

Het nummer ‘Free (Let it Be) van Deejay Stuart en zangeres Maxine is voor mij een nummer dat ik sinds het uitbrengen een zwak voor heb. Het nummer is heel erg catchy, alleen is het probleem dat ik de titel en de artiesten die op het nummer te horen zijn vergeet. Tot dat ik het nummer op de radio hoorde en los ging in de auto. De deejay is een Nederlander die veel verschillende stijlen probeert te verwerken in zijn muziek. Zij naam Sjoerd Wijdoogen heeft de laatst jaren geen hit meer gescoord.

Hij is niet alleen bekend onder de naam Stuart of Sjoerd Wijdoogen. Toen hij bezig was met het maken van muziek had hij naast de populaire genres ook een experimentele kant. Oner de naam S.W. bracht hij het uit.
De stijlen die je hoort in de muziek zijn funk, jazz, soul maar ook disco tot de pop.

De interesse voor muziek kwam voor Stuart op een jonge leeftijd, waardoor hij al snel ervaring op deed als muziek maker

Op een jonge leeftijd begon sjoerd zijn interesse in muziek op te bouwen. Hij verbouwde een aantal meubelstukken tot een drumstel. Om ervoor te zorgen dat de meubels heel bleven stuurde zijn ouders hem op drum- en percussie les toen hij vijf jaar oud was.
Een jaar later kreeg Sjoerd een opname recorder. Hij luisterde naar de Beatles collectie van zijn vader. Na veel muziek te hebben geluisterd en gemaakt op muziek instrumenten werd het in 1992 tijd dat hij ervaring op de computer ging opdoen. Stuart kocht zijn eerste computer en begon zijn producing skills verbeteren. Daarmee zette hij zijn eerste stappen als disk jockey bij verschillende lokale radiostations.

Hij werd door Erwin gevraagd om mee te werken bij een nieuw feest ‘Saturdance’. Het was een groot succes en drie en een half jaar was Stuart betrokken bij de organisatie. Een aantal deejays als Dimitri, Eddy de Clerq, 100% Isis, Sven van Hees, Laidback Luke en Miss Monica traden op bij het festival. Sjoerd was niet diegene die de naam Stuart bedacht, want de deejay Erwin vond zijn eigen naam geen goede artiesten naam. Hij zette de naam Stuart op één van de flyers. Daarmee was de artiesten naam geboren.

Jewel – Intuition

Tijdens de feesten ‘Saturdance’ hoorde hij een demo van Laidback Luke en hij vond het een geweldige demo. United Recordings kwam in contact met de Nederlande deejay. Daarna kwamen er een aantal singles uit die de deejay op de kaart zette. In 2003 scoorde hij zijn grootste hit tot nu toe. Samen met zangeres Maxine stond hij maar liefst zestien weken in de hitlijsten.
Door het succes kwam de samenwerking met Armin van Buuren tot stand. ‘Fuel 2 Fire’ werd ook een hit alleen stond de single die hij daarvoor uitbracht hoger in de hitlijsten te staan.

Latest Reviews

Ook interessant
Nieuwe gezichten bij RTL 4