this made my day tv

Televisie-programma’s nabeschouwen is hot

Laat het nabeschouwen beginnen! Het is hot en daar spelen verschillende zenders maar al te graag op in

Het nabeschouwen van de voetbal wedstrijd gebeurt al jaren op televisie en radio. Toch lijkt het een succes te zijn om andere competitie programma’s te bespreken. Na het voetbal worden er steeds meer reality- en competitieprogramma besproken tijdens een speciaal geprogrammeerd programma om het nabeschouwen op een goede manier te laten zien. Er zijn veel fans van een programma. De zender zou wel gek zijn als zij die zelfde kijkers naar een ander programma te laten kijken.

Heel Holland Bak nabeschouwen in Smaakt Naar Meer
Bron: Smaakt Naar Meer / Omroep Max

Het begon al meer dan tien jaar geleden. Het was de tijd dat Idols het programma van het jaar was. Carlo en Irene waren nog een televisie koppel en moesten na Life and Cooking aan te slag om samen met de afvallers en andere deelnemers om het programma na te bespreken. Het bleef niet plakken en na één seizoen was het van de buis. Vorig jaar kwam het nabeschouwen terug op Nederland 1 waar Omroep Max probeerde om de thuisbakkers voor de buis te houden.

Het enige wat ik tot op de dag van vandaag een beetje vaag vindt, is dat drie dagen na de uitzending het programma Smaakt Naar Meer wordt uitgezonden. Zend het direct na de aflevering uit, alleen zal de Publieke Omroep dat niet accepteren omdat dan alleen Omroep Max programma’s op de zondag avond kan programmeren.

De kijker blijft kijken na de programma’s die nabeschouwen, maar blijft het bij televisie?

De opzet is heel erg leuk, waar André van Duin los gaat met de humor en het publiek. De interactie is er en dat maakt het leuk om naar Smaakt Naar Meer te kijken. De behind-the-scenes zijn interessant omdat je bij sommige programma’s toch wilt weten hoe een dag met opnames er aan toe gaat.
Het programma wordt nu op de hielen gevolgd want online was het nabeschouwen van Expeditie Robinson al in volle gang. Vanaf de samensmelting van het huidige seizoen durft RTL5 het aan om de kijker van Expeditie Robinson te laten plakken.

Expeditie Robinson nabeschouwen zin Eilandpraat
Bron: Eilandpraat / RTL.nl

Daarmee bedoel ik dat het RTL5 het soms lastig vindt om een programma na de kijkcijfer kanon te zetten. De kijkcijfers dalen en het kleine zusje van RTL4 wilt de kijker zo lang mogelijk op de zender houden. Dat is goed voor de kijkcijfers maar ook voor de hoeveelheid reclames die er zijn ingekocht. Een win-win situatie voor de zender en merken die producten willen verkopen.

Voor het programma is Luuk Ikink naar voren geschoven, of eigenlijk achter de desk van RTL Boulevard gehaald. Ik denk dat RTL wilt zien of de presentator mensen laat kijken naar een programma. En dat kan je het beste doen met een formule dat de kijkers al kennen. Toch denk ik dat dit het begin is van een stort vloed aan programma’s die willen nabeschouwen. Als dit blijft scoren zal er van The Voice, Holland’s Next TopModel en misschien ook wel goed bekeken series worden nabeschouwt.

On demand dienst Netflix reggiseert het nabeschouwen zelf en giet het in een show en podcast


Op Netflix gebeurd dat al, want er is bij de release van Stranger Things seizoen 2 een Nederlandse podcast en een Engelse op zichzelf staande serie uitgekomen.
Het zal blijven groeien tot dat de Nederlandse televisie kijker er klaar mee is en niet meer gaat kijken. Dat lijkt nog niet het geval te zien. Dus bereidt je maar voor op meer nabeschouwen.

Latest Reviews

Ook interessant
Source: WomanandHollywood.com | Test Pattern
Test Pattern Review