Source: Copyright 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Melinda Sue Gordon

Tenet Review

Reader Rating0 Stemmen
0
8.4

Met de Tenet review laat ik je weten of je de film het kijken waard is

Met de Tenet review laat ik je weten of je de film het kijken waard is
Source: Copyright 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Melinda Sue Gordon

Voordat ik in de ‘Tenet review’ duik, wil ik eerst terug voordat de film in de bioscoop werd gelanceerd. Warner Bros en regisseur Christopher Nolan wilde de bioscoop eigenaren een warm hart toe dragen. Dat wilde zij doen omdat de studio’s met de film releases gingen schuiven. Alleen lijkt het erop dat beide van een koude kermis thuis komen. Want de film heeft niet zoveel geld opgehaald als gehoopt. Aan het eind van de recensie wil ik erachter komen, of je deze film moet kijken in de bioscoop of vanaf de bank.

Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.

De kijker van ‘Tenet’ weet wat Christopher Nolan kan. Hij heeft in (bijna) iedere een film het thema tijd. Dat is bij de laatste blockbuster van Nolan. Alleen wordt het na iedere film de kunst om het nog ingewikkelder te maken. Dat lukt Nolan perfect! Want ik zat als kijker constant na te denken over wat er op het grote beeld werd getoond.

Met verhaal wordt de film heel ingewikkeld. Zodra ik het door leek te hebben, werd er in de film het nodige toegevoegd. Voor mij was het van begin tot aan het eind nadenken hoe het geheel in elkaar steekt. Voor mij is dit een film om meerdere keren te bekijken. Want na een tweede, of mogelijk een derde keer, vallen de puzzelstukken op de juiste plek.

Welke elementen en makers weten de film positief te beïnvloeden?

Welke elementen en makers weten de film positief te beïnvloeden?
Source: Copyright 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Melinda Sue Gordon

Waar Nolan ook heel goed in is, in het vast leggen van gigantische actie scenes. Ook al komt voor vele het verhaal niet helemaal over, de actie wordt daar niet minder indrukwekkend van. Vooral de switch van het vooruit gaan en de inversie samen met de actie scenes zijn geweldig om op het grote scherm te zien. Zeker als je nagaat dat Nolan geen gebruik maakt van green screen of andere CGI-effecten. Van het vliegtuig in een gebouw rijden tot en met de bijzondere vecht-scenes, ik zat met open mond te kijken.

Wie daar ook aan bijdraagt is acteur John David Washington. Hij wordt door Nolan naar voren geschoven, om zijn vecht- en acteur kunsten te laten zien. Met ‘Tenet’ kan een groot publiek kennismaken met Washington. Hij weet de spotlight in iedere scene te stelen, want ik kon mijn ogen niet van hem afhouden.

Al was er tijdens het opnemen niet altijd rekening gehouden met de huidskleur van de acteur. De belichting is tijdens een aantal scenes beter. Dat had beter gekund. Ik hoop dat Washington een grote acteer carrière te wachten staat. Daarmee kan hij zijn vader achterna gaan. Andere acteurs, die in ‘Tenet’ opvielen waren Robert Pattinson en Dimple Kapadia.

Een ieder wist zijn eigen bijdrage te leven, waardoor de film een frisse input kreeg. Op het eind van de film worden de puzzelstukken op vele goed gelegd. Waardoor ik toch de nodige ‘O ja’ momenten had. Al weet Nolan de nodige hints erin te plakken. Waardoor je het nodige al eerder door kan hebben.

Met de grote actie scenes, kan ik de ‘Tenet review’ alleen maar met het volgende advies eindigen. De film kan je voor de eerste keer het beste in de bioscoop gaan bewonderen. Daarna kan je nog meer duidelijkheid nodig hebben. Ga ‘Tenet’ nog een keer vanaf de bank bekijken. Zodat de actie en het verhaal nog beter overkomen.

Tenet Review
Nolan weet het thema tijd op een ingewikkelde manier toe te passen in 'Tenet'. Samen met de acteurs en andere makers, is er een gigantische blockbuster neergezet. Alleen wordt de plank qua verhaal misgeslagen. Je kan niet ontspannen, want je brein is constant bezig om het verhaal te begrijpen.
Het Verhaal
7.5
Acteer werk
8.5
Regie
8.5
Het einde v/d film
9
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
De actie is perfect, bombastisch en groots
Het acteer werk van: Robert Pattinson, Dimple Kapadia en John David Washington
Minpunten
Het verhaal wordt te ingewikkeld gemaakt voor de kijker
8.4

Latest Reviews