Source: WomanandHollywood.com | Test Pattern

Test Pattern Review

Reader Rating0 Stemmen
0
6.8

De film Test Pattern laat een herkenbaar verhaal zien

Het streaming platform Picl is vanaf 25 november 2020 een nieuwe samenwerking aangegaan. Want het bedrijf Full Color Entertainment gaat samen met Picl, Zwarte makers en verhaal laten zien. Dat gebeurd op het platform op het podium Pepr. Om het het platform op een goede manier te introduceren worden er een aantal titels met de lancering online gezet. Zoals ‘Test Pattern’. Lees hieronder de recensie van de film.

In de film volgen we het gemengde stel Renesha en Evan. Als Renesha na een avondje uit in Austin Texas seksueel wordt misbruikt, staat hun hele wereld op z’n kop. Samen proberen ze tot een oplossing te komen en gaan ze op zoek naar hulp. De medische en juridische bureaucratie blijkt ingewikkelder dan gedacht en legt een grote druk op het jonge stel. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd, waarna de frustraties oplopen en ze alle zeilen bij moeten zetten om een team te blijven.

Ik val met de ‘Test Pattern’ recensie al in herhaling. De afgelopen jaren blijf ik roepen hoe belangrijk het is om diversiteit en representatie te hebben in de media. Waardoor ik de samenwerking tussen Picl en Full Color Entertainment heel goed vindt. Zodat de Nederlandse film liefhebber zijn/haar horizon kan uitbreiden.

De film start met een introductie van Renesha. Het is een vreemde situatie en de kijker krijgt niet te zien wat er precies gebeurd. Wanneer de kijker meer wilt weten, wordt de relatie tussen Renesha en Evan in beeld gebracht. Het begint heel klungelig, en het heeft iets schattigs tegelijk. Als kijker ervaar je hoe beide in de relatie staan en hoe er naar elkaar wordt gekeken.

De relatie tussen Renesha en Evan wist de film beter te maken

Voor mij was het heel mooi hoe Evan zijn vriendin bewonderd, en haar in d’r kracht zet. Renesha gaat voor haar carrière en wilt daar ook het beste uithalen. Waarmee ‘Test Pattern’ een moderne relatie laat zien tussen een gemengd stel. Het is liefdevol en dat spat ook van het scherm.

Zodra de tegenslag in de film begint te komen, wordt het bijna ongemakkelijk om naar te kijken. Renesha gaat uit met haar vriendin, alleen heeft een man grotere plannen met haar. Ik als kijker had direct medelijden met Evan, ook al gebeurde er aan het begin van de scene niet veel slechts. Alleen weet je dat het alleen nog maar bergafwaarts kan gaan. Niet dat ik met een vinger wil wijzen, toch had haar vriendin haar zinnen om een ‘leuke avond’ gezet. Waardoor er van Renesha werd verwacht dat ze mee zou gaan in de vibe.

Wanneer het kwaad is geschied, hoopte ik dat Evan haar zou helpen. Dat gebeurd ook en de camera weet de spanning tussen het de twee heel goed vast te leggen. Want Renesha wilt het liefst naar huis, terwijl Evan er alles aan wilt doen om gerechtigheid te krijgen. Hij doet het vanuit liefde, alleen lijkt hij de grenzen van zijn vriendin te vergeten.

Omdat de makers er in zijn geslaagd om de relatie vanaf het begin goed neer te zetten, voel je vanaf de eerste momenten mee. Zowel van haar als zijn kant. Het systeem in de ziekenhuis niet vriendelijk is voor de slachtoffers. De frustratie is groot en dat komt ook tussen beide te staan.

De makers hebben goed nagedacht over hoe alles in beeld moest worden gebracht

Gelukkig weet de zuster de spanning in de film weg te halen. Zij helpt Renesha en dat bracht de nodige rust in de film. De vragen en onderzoek werden op een respectvolle manier gedaan en ook in beeld gebracht. Dat men ook de tijd neemt om een slachtoffer aan te horen en helpen.

De makers hebben er voor gekozen om het verhaal op een zo realistische manier in beeld te brengen. Door de herkenbaarheid wordt de kijker in het verhaal meegenomen. Daar helpen de verschillende locaties en sets ook bij. Het is geeft een huiselijke en vertrouwde sfeer.

Wat heel erg mee helpt is dat de chemie tussen Brittany S. Hall en Will Brill heel goed is. Als kijker heb je niet het gevoel dat de twee niet een relatie zouden kunnen hebben. De relatie wordt op een geloofwaardige en liefdevolle manier neergezet.

Toch had ik nog iets meer van ‘Test Pattern’ willen zien. Daarmee bedoel ik, dat het verhaal nog iets verder had mogen gaan. Hoe de relatie tussen Renesha en Evan zich na een tijd zou ontwikkelen. Maar ook hoe Renesha er na een bepaalde periode psychisch mee om gaat. Dat heb ik gemist in de film

Test Pattern Review
De film 'Test Pattern' laat een verhaal zien wat voor de kijker heel herkenbaar kan zijn. Waarbij de makers voor een realistische aanpak hebben gekozen. Waardoor het verhaal, spanning en emotie goed overkomt op beeld.
Het Verhaal
7
Acteer werk
7
Regie
7
Het einde v/d film
6
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
De chemie tussen Brittany S. Hall en Will Brill spat van het scherm
Het verhaal en relatie wordt goed opgebouwd, waardoor de kijker goed wordt meegenomen
De spanning en emotie worden goed in beeld gebracht, daardoor komt het goed over op de kijker
Minpunten
Ik zou meer verhaal van na de verkrachting willen zien. Zoals de relatie en hoe Renesha psychisch met alles om gaat
6.8

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het Verhaal
Acteer werk
Regie
Het einde v/d film
Eindscore

Latest Reviews