The 004 lanceert de debuut EP Memories

De jaren ’90 maken een comeback dankzij de debuut EP Memories van The 004

Laat mij je een nieuwe popgroep introduceren, met een aantal oud bekenden. The 004 is bezig om de vleugels uit te slaan en Nederland over te nemen. Niet letterlijk natuurlijk, maar heel Nederland moet de muziek horen waar zij hard aan hebben gewerkt. De extended play oftewel de EP Memories komt binnenkort uit en de single ‘Can’t Let You Go’ laat horen wat je kan verwachten. De jaren ’90 zijn terug en dat is overduidelijk te horen, het goede eraan is dat het een duidelijke mix van het klassieke 90’s dance geluid met dat van nu.

Er is hard gewerkt om de vijf pakkende, uptempo nummers te schrijven en te produceren. In Engeland en Spanje hebben de The 004 samen met een aantal auteurs gezeten om de muziek te schrijven. Terug in Nederland is er met producer K3Y5HIFT3R gewerkt om het plaatje compleet te krijgen. Geen onbekende in de muziek wereld, want hij werkte eerder al samen met onder andere DJ Jean. Dat is goed gelukt, en ‘Can’t Let You Go’ is het begin.

Om alles zo goed mogelijk te laten klinken is Da Goos Music los gegaan op de muziek. Hij heeft eerder gewerkt aan de muziek van De Jeugd Van Tegenwoordig en Lil’ Kleine. Om de EP Memories een goede boost te geven wilde de Amerikaanse platenmaatschappij Valiant Horizon graag mee werken. Dat doen zij door de EP 12 december uit te brengen.

Ik ben heel benieuwd wat Nederland er van gaat vinden. Het is moeilijk om als nieuwe groep door te breken. Zelfs bekende groepen die op televisie zijn geweest, zoals Adlicious krijgen niet de aandacht die zij verdienen. Het wordt hardwerken voor The 004.

Wie zijn The 004?

De vier groepsleden van The 004 zijn Gita, Janet, Mike en Kelly. Drie van de vier groepsleden zijn oude jeugdvrienden. In de zomer van 2005 leerde zij elkaar kennen in hun woonwijk. De oprichter van de groep Mike, had een mini-studio en daar werden in de jaren daarna tientallen nummers opgenomen. Gita en Mike leerde elkaar kennen bij ‘The Next Boy/Girl Band’. De muzikale klik was er en na de opnames werd zij gekozen tot vierde groepslid.
Een kleine terugblik, maar The 004 is niet van plan om stil te blijven staan. Zij willen gaan knallen en de muziek aan zo veel mogelijk mensen laten horen.

De vier leden hebben een totaal eigen persoonlijkheid die elkaar aanvullen, dat is wat de groepsleden zelf zeggen. Dat vormt één kracht waar zij samen sterk staan en een te gekke performance neer kunnen zetten. The 004 heeft een kenmerkende stijl: catchy, melodieuze maar zeker radio gevoelige popsongs. De inspiratie komt van de jaren ’90, want de nummers van die tijd werden gecoverd toen zij in 2005 begonnen.

Wat laat The 004 binnenkort horen op de EP Memories?

12 december is het eindelijk zover, na hard werken komt de EP Memories eindelijk uit. Naast de 90’s is een andere inspiratiebron de lange geschiedenis van de groep. The 004 schreef over hun tienerjaren waar er veel gefeest werd, dat komt terug in ‘Summer of ’05’.
Alle groepsleden hebben een brief naar hun jongere zelf geschreven, en dat is verwerkt in ‘A Not (To My Younger Self’. Volgens The 004 is de openingstrack ‘Song For Me’ het prijsnummer van de EP. Het is nog even wachten, maar ik ben heel benieuwd naar het eind resultaat.

Latest Reviews

Ook interessant
Gay couple in a commercial