De documentaire The American Meme krijg je een duidelijk beeld wat het internet heeft te bieden
Bron: Netflix, Bert Marcus Productions & IMDB | The American Meme

The American Meme

De documentaire The American Meme krijg je een duidelijk beeld wat het internet heeft te bieden

De documentaire The American Meme krijg je een duidelijk beeld wat het internet heeft te bieden
Bron: GIPHY | Paris Hilton

Anno 2019 is het niet vreemd dat je met een smartphone rond loopt. Een aantal mensen wisten de bekendheid op het internet te gebruiken om er een carrière mee op te bouwen. In de documentaire ‘The American Meme’, krijg je een goed beeld wat het met deze mensen kan doen. Als je op de Instagram of Twitter pagina’s kijkt, lijkt het wel een sprookje. Maar als je een aantal minuten naar de documentaire kijkt, lijkt alles te mooi om waard te zijn.

Om eerlijk te zijn, waren mijn verwachtingen voor ‘The American Meme’ niet al te hoog, want je krijgt te zien hoe bekendheden als Paris Hilton om gaan met de roem. Toch hebben de makers mij op een positieve manier te verrassen. Je krijgt als kijker een duidelijk beeld van de positieve maar ook een negatieve kanten van het bekend zijn. Zeker wanneer je als een machine moet door gaan.

Voor de mensen om de bekendheden heen, blijft het een sensatie. De roem heeft ook een groot negatieve kant, en wel dat je 24 uur per dag aan moet staan. Als je mensen op straat tegen komt, moet je positief blijven en met hen op de foto. Anders ben je de chagrijnige bekende. De documentaire naast de verschillende kanten ook aan, hoe mensen naar de personen kijken. Je wordt al snel neergezet als de internet beroemdheid, en meer dan dat ben je niet.

The American Meme is bedoeld voor de generatie, dat dankzij het internet beroemd wilt worden

The American Meme is bedoeld voor de generatie, dat dankzij het internet beroemd wilt worden
Bron: GIPHY | The Fat Jewish

Nu zou je denken dat Paris Hilton bij ‘The American Meme’ alleen wordt geïnterviewd. Niets is minder waar, want zij heeft de bedrijvigheid niet van een vreemde. Zij is en blijft een Hilton, en heeft achter de schermen mee gewerkt. Als je de documentaire hebt gezien. Weet je dat zij alle kansen aan pakt om een bedrijf op de richten. De bedrijven zijn stuk voor stuk grote successen, van parfumlijnen, kledinglijnen tot en met kleding voor hondjes en ga zo maar door.

Om een goede conclusie te trekken, is dat ‘The American Meme’ een hele goede eye-opener is voor de jongere generatie. Een groot gedeelte wilt beroemd worden op het internet. Alleen is dat niet alleen maar positief, het kan namelijk ook heel eenzaam wezen. Daar komt bij dat alles wat op het internet staat, voor eeuwig is. Als je naar een bepaald onderwerp of persoon zoekt, dan kunnen daar foto’s bij staan die jaren geleden online zijn gezet.

Latest Reviews

Ook interessant
De makers van Instant Family willen met deze film, pleegzorg in de spotlight zetten
Instant Family Review