Music Cover

The best ‘Hey Ya!’ covers

Outkast lanceerde ‘Hey Ya!’ in 2003, maar de covers blijven komen

Het is bijna veertien jaar geleden dat de single ‘Hey Ya!’ voor het eerst werd uitgebracht. Toen de single een hit werd was ik ook fan, maar op een bepaald moment kon ik het niet meer aan horen.
Toch is het een klassieker van Outkast en tot op de dag van vandaag worden er covers gemaakt van het nummer.

En de covers zijn het delen waard, want je kan heel veel met het nummer doen zonder dat je het originele nummer niet meer kan herkennen. Hieronder heb ik een aantal covers voor je klaar gezet. Bereid je voor muziek genres die je niet meteen zou verwachten bij ‘Hey Ya!’.

Lisa Lois – Water Under The Bridge

Avriel & The Sequoias – Hey Ya!

Avi Kaplan en Pentatonix maakte een tijd geleden bekend dat Avi Kaplan uit de groep zou stappen. Hij maakt te tour af en slaat daarna zijn eigen weg in. Wat ik persoonlijk heel jammer vind, want hij was een goede toevoeging aan de groep zangers. Dat betekend niet dat hij geen muziek meer maakt. Zijn EP Sage and Stone is uit en daar staat de cover van Hey Ya! ook op.

KAMAU – Hey Ya!

Kamau zette twee jaar geleden de cover van de Outkast hit op zijn Youtube kanaal. Tot op de dag van vandaag wordt de cover vaak bekeken. Hij pakte de tekst van het nummer en bouwde daar de muziek omheen. Een hele mooie en originele cover van Kamau. Waar zijn eigen interpretatie van het nummer tot leven komt.

Janna Salhoume – Hey Ya!

Je kan van de klassieker ook een ballad maken. Dat deed Janna Salhoume tijdens haar auditie bij de Vlaamse versie van The Voice. Zij wist te coaches heel snel te overtuigen om op de rode knop te drukken. En wist daarmee de zaal en de coaches te betoveren. Dat zorgde voor een stilte waarbij iedereen met alle aandacht naar de zangeres aan het kijken was.

Ik kan nog heel veel covers gaan delen, maar dit zijn wat mij betreft de beste covers die je van de Outkast hit moet horen. Heb er een ‘Hey Ya!’ cover gemist? Deel de link hieronder zodat ik en de rest van de lezers er ook naar kunnen kijken.

Latest Reviews