Bron: Netflix | The Big Flower Fight

The Big Flower Fight legt de lat hoog

De tien duo’s in The Big Flower Fight maken het elkaar niet makkelijk

Tussen de series en films van Netflix, komen er steeds meer reality competitie programma’s bij. Vanaf 18 mei kan je naar een nieuwe titel gaan kijken. Want het eerste seizoen van ‘The Big Flower Fight’ werd door Netflix online gezet. Het draait in deze reality competitie om het beste duo die de beste bloemen en planten creaties weet neer te zetten.

In totaal zijn er tien teams bestaande uit bloemisten, beeldhouwers en tuinontwerpers uitgenodigd om mee te doen. In de loop van de verschillende opdrachten, wordt er een scala aan technieken getest. Waardoor de jury goed beeld krijgt wat de verschillende duo’s hebben te bieden. De winnaar krijgt de mogelijkheid om een sculptuur te laten zien in de Royal Botanic Gardens in London.

Zoals bij vele voorgangers, hebben de makers van ‘The Big Flower Fight’ goed gekeken naar de verschillende elementen. Want er moet veel op z’n plek vallen om een hit te worden. als eerst is er gekeken naar de opdrachten. Stuk voor stuk zijn het gigantische, kleurrijke en oog verblindende sculpturen die worden gepresenteerd. Vooral het proces dat er aan vooraf gaat is bijzonder om te zien, omdat ieder duo een andere manier heeft om aan de slag te gaan.

Dan over naar de verschillende duo’s. Daar hebben de makers ook gekeken om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. Er is namelijk veel diversiteit te zien, want de duo’s zijn over de hele wereld over gevlogen voor de Netflix show. Denk bijvoorbeeld aan verschillende etnische achtergronden, seksualiteit en persoonlijke verhalen. Ieder duo heeft een eigen verhaal, waar in de loop van het eerste seizoen bij stil wordt gestaan. Ook heeft ieder duo andere kwaliteiten wat het kijken naar het eerste seizoen interessant blijft.

De makers weten de balans te houden tussen de persoonlijke verhalen en competitie

De makers van The Big Flower Fight weten de balans te houden tussen de persoonlijke verhalen en competitie
Bron: Netflix | The Big Flower Fight

De persoonlijke verhalen komen aanbod, zonder het uit te melken. Zoals Andi and Helen. Een aantal jaar geleden kwam zij uit de kast als transgender vrouw. Voor vele programma’s een onderwerp om te blijven bespreken. De makers van ‘The big Flower Fight’ brengen het onderwerp ten sprake. Deelneemster Andi zegt er het volgende over:

‘Omdat ik trans ben, is dat absoluut niet wat mij definieert. Ik ben een tuinierster en ik ben een persoon. Mensen zijn gewoon mensen en jij bent wie je bent, ongeacht wie of wat je bent.’ Daarnaast krijgt iedere deelnemer en/of duo ruim de tijd om over belangrijke persoonlijke onderwerpen te praten. Iets wat ik heel erg kan waarderen. Als kijker leer je de deelnemers steeds beter kennen, en ook mee kan leven.

Over de jury heb ik weinig te melden. Zelf ben ik niet bekend in de bloemen en planten wereld. Waardoor ik de bekende gast juryleden niet herken. Er worden wel overwogen beslissingen genomen. Al kan het voor vele op smaak aankomen. Hoe bepaalde sculpturen overkomen er eruit zien.

Wat mij betreft mag er een tweede en derde seizoen van ‘The Big Flower Fight’ komen. Het heeft veel weg van de bekende competitie programma’s. Zoals ‘Heel Holland Bakt‘, alleen draait het hier om de planten en bloemen. De balans tussen de competitie en persoonlijke verhalen is heel goed, wat het programma nog interessanter maakt. Wat spreekt jou aan het programma? Laat je reactie onder het bericht achter.

Latest Reviews