The Boss Baby

Heeft Dreamworks succes in handen met de film The Boss Baby?

The Boss Baby film poster

Dreamworks probeert na de grote klappers als Shrek, Madagascar en How to Train Your Dragon nieuwe orginele films uit te brengen.
Dat gaat met ups en downs. Vorig jaar lukte dat goed Trolls, maar omarmt de wereld The Boss Baby?
Want dat is de nieuwste film waar Dreamworks en 20th Century Fox op hopen dat het een hit gaat worden.
Na een aantal weken was het eindelijk zover om de film in de bioscoop te gaan zien.

Zelf wil ik animatie films zien in het Engels dan kan je zien wat de stem acteurs extra aan de rol toevoegen.
Helaas kon dat niet bij The Boss Baby en heb het in het Nederlands gekeken.
Dat neemt niet weg dat ik niet genoten heb van de film. Wat ik er verder op aan te merken had lees je na het verhaal en de trailer van de film.

Dit is The Boss Baby

Als een oudere broer een missie onderneemt om de liefde van zijn ouders terug te winnen, ontdekt hij een geheim plan van de CEO van Puppy Co., dat de liefdesbalans in de wereld wil verpesten.
Aan de basis van de plannen staat een baby die doet alsof hij zijn nieuwe broertje is.
Samen met zijn echte nieuwe broertje, moet de jongen nu de plannen een halt toeroepen.

Dit vond ik van The Boss Baby

Na het zien van de trailers was ik semi enthousiast. Want Alec Baldwin schijnt een hele hoop inprovisatie te hebben opgenomen voor de film en trailers. Zo kwam er bij het uitbrengen van Beauty and the Beast een speciale trailer uit waar hij grappen maakte die betrekking hadden op de live action film van Disney.

Aan creativiteit geen gebrek, want de makers van The Boss Baby hebben een eigen manier bedacht waar baby’s vandaan komen. Waar zij vandaan komen heeft een grote rol in de film. Erg leuk hoe dat verwerkt is in de film, want het draait om de schattigheid. En dat komt in gevaar wanneer er een nieuwe nog schattiger puppy wordt gelanceerd.

The Boss Baby heeft aan creativiteit en fantasie geen gebrek

Waar ook veel creativiteit in is gestoken zijn de ‘fantasie’ scenes. De film is gemaakt voor en door de ogen van kinderen. Want de fantasie die kinderen hebben wordt heel goed weergegeven in The Boss Baby.
De makers laten het verschil met het echte leven zien door de beelden van 3D naar 2D te veranderen of door een andere manier van animatie te gebruiken. Erg leuk om switchen en meegenomen te worden in de wereld van de hoofdpersoon.

The Boss Baby Funny

De grappen in de film zijn zoals je tegenwoordig heel vaak tegenkomt gemaakt voor kinderen en volwassenen.
De woord grappen willen de volwassenen bereiken zodat zij tijdens het kijken van The Boss Baby ook kunnen lachen.
Als de verschillende personages in de film wat overkomt en de grap gemaakt wordt met lichaamstaal verschilt het per scene wie de makers aan het lachen willen krijgen. De balans is goed en voor iedere leeftijd valt er genoeg te lachen.

De muziek is ook erg fijn in de film. Op de momenten dat er qua beeld niet veel te beleven valt wordt er swingende muziek opgezet. Op dat soort momenten zitten alle volwassenen met de voeten te tikken op de vloer van de bioscoop.
Het laatste positieve over de film is dat de film voor de verandering focust op de relatie tussen twee broertjes.

Zij mogen elkaar aan het begin van de film niet, maar groeien door veel tijd met elkaar door te brengen naar elkaar toe. Leuk om dat te zien in een animatie film.
Het verhaal is goed verzonnen en goed in elkaar gezet. Ook al is de slechterik te voor de hand liggend. Dat is voor een animatie film niet erg.

Mijn Conclusie

The Boss Baby is een erg leuke film waar je met het hele gezin naar kan kijken.
Er zit alles in om 97 minuten met plezier naar de kijken. Humor, muziek, familiebanden en emotie.
Ook al heeft Dreamworks de afgelopen jaren moeite gehad om te scoren met een film. Met The Boss Baby hebben zij een hit in handen.

Latest Reviews

Ook interessant
Weet jij niet wat je kan verwachten van Chilling Adventures of Sabrina?
Wat kan je van de Chilling Adventures of Sabrina verwachten?